• Wedstrijd verslag Die Haghe C1 – Albatros C1
 • Yessss, eindelijk mochten we weer voor het “echie”. Na een flink aantal oefenwedstrijden, voor en na de zomer vakantie, was zaterdag de eerste officiele competitiewedstrijd een feit. En meteen een pittige tegenstander: Albatros C1.

  Deze ploeg had goede schutters en twee heel lange heren, waarvan een eruit zag alsof hij net z’n rijbewijs had gehaald…zo’n gespierd groot lijf!

  De eerste aanval (die bestond uit Timo, Daan, Rona en Elisa) ging voortvarend van start: Timo bracht meteen 1-0 op het scorebord door een strafworp. In het andere vak speelden Sean, Tygo, Alyssa en Eloïn . Vrij snel na de 1-0 volgde Albatros met een kort balletje van achter de korf 1-1.

  Er werd sterkt verdedigd. Rona (met-haar-uitschuifarmen) was lekker bezig en had haar dame al twee keer geblokt. Alleen helaas kwam een zo’n blok precies in handen van een Albatros heer die precies daardoor bij toeval vrij stond (1-2). Maar mede door Elisa’s vele onderscheppingen kon de aanval blijven spelen en dat resulteerde in een prachtige one-hander van Tygo: 2-2.

  Toen volgde een fase waarin om en om gescoord werd. Die Haghe had veel meer kansen, maar ze wilden er soms gewoon niet in. Dit werd dan uiteindelijk ook de wedstrijd van de gemiste kansen en vooral ook de gemiste strafworpen. Er gingen er in totaal 4 mis (van de 9 (!) strafworpen die we in totaal hadden gekregen). Dit, samen met een periode waar er iets te veel plaats fouten waren, leidde tot een 4-6 ruststand (doelputen aan Die Haghe kant waren van Tygo (strafworp) en Elisa die na een fantastische diepte-pass van Timo scoorde vlak achter de korf.

  Na rust bleef het gaatje met Albatros een beetje gelijk. De 3 volgende doelpunten van ons kwamen allemaal uit een strafworp (Sean en 2x Timo). Timo was sowieso de strafworpkoning deze wedstrijd, hij wist met zijn slimme kruip-door-sluip-door acties maar liefst 5 strafworpen mee te krijgen.

  Bij de stand 7-10 hadden Timo en Daan een mooie combinatie-actie waardoor Daan vrijgespeeld werd. Die momenten waren schaars door de lange sterke heer die Daan voor zijn neus had. Maar Daan schoot koelbloedig binnen (dit trucje herhaalden de jongens trouwens een aantal aanvallen later weer en toen scoorde Timo).

  Heerser-in-de-vang-Tygo wist met een schot van ver (of was het een pass Tygo?) Alyssa vrij te spelen die een kort balletje scoorde. Die Haghe kwam hiermee terug tot 9-10.

  Finn (bedankt voor het reserve zitten!) en Julian werden nog even ingebracht om te kijken of we de wedstrijd in ons voordeel konden keren, maar helaas viel het net de andere kant op, Albatros liep in enkele minuten uit naar 9-12.

  De laatste 3 Die Haghe doelpunten kwam van Daan, Timo en Sean. Vooral voor Sean was dat een mooie beloning, want hij moest het de hele wedstrijd opnemen tegen een van de lange heren, dus de schoten moesten zorgvuldig worden gekozen. Maar Alyssa (snel-als-altijd) samen met Eloin (een kei-in-de-steun) zorgden keer op keer dat Sean de aanval kon kiezen.

  De einduitslag was een afgetekende 12-16. Toch was een een klein feestje na afloop: de vader van Eloïn had voor taart gezorgd (als beloning voor het gewonnen NK beach korfbal).