• indeling wordt zodra bekend geplaatst!

 • Club-scheidsrechtersbeleid

  Als team ben je verantwoordelijk voor het regelen van een scheidsrechter voor de voor jou team aangewezen wedstrijd. Dit houdt in dat je onderling gaat regelen wie er van jouw team gaat fluiten.

  Deze persoon is verantwoordelijk voor het feit dat er een scheidsrechter staat. Of je nou zelf de wedstrijd fluit, of dat je iemand anders van de vereniging hiervoor benaderd, zolang er een scheidsrechter staat heb je je plicht gedaan.
  Trainers/coaches en/of teambegeleiders van het aangewezen team monitoren of deze verdeling daadwerkelijk plaats vindt.

  Wees creatief in het vinden van een scheidsrechter: Zoek spelers die het leuk vinden te fluiten, biedt bijvoorbeeld aan in ruil voor het fluiten een keertje een training over te nemen, zorg voor een extra drankje bij de volgende training of besluit met je team allemaal een paar euro in te leggen; alles kan en mag!
  Zolang de te fluiten teams maar niet in de steek worden gelaten.

  In de verdeling is rekening gehouden met personen die vrijgesteld zijn van fluiten (trainer-coaches, JC-, TC-, Bestuursleden en het wedstrijdsecretariaat). Het aantal te fluiten wedstrijden per ploeg is gebaseerd op het aantal personen dat niet is vrijgesteld.

  Als aanwijzer ben ik graag op de hoogte wie er van welk team komt fluiten of wie de wedstrijd overneemt.