• Kanaries vliegen uit !

  • In het achief van Die Haghe vonden wij een schrift met een dik kaft, een mooie tekening siert dit kaft en de titel:

     “KANARIES VLIEGEN UIT”, vacantie dagboek van 1 t/m 8 juli 1944.

    De groep bestaande uit 12 leden van Die Haghe, kregen geen toestemming van het toenmalige bestuur om onder de naam van Die Haghe te reizen. Zij vonden het onverantwoord met het oog op beschietingen van treinen en verdere invasieplannen om naar Friesland te gaan. Mocht er iets gebeuren, dan zou het bestuur er op aangekeken worden.

    De groep ging toch, niet naar Friesland, maar naar Voorthuizen. Kampen zijn door de 100 jaar een belangrijk evenement geweest in de Die Haghe geschiedenis. Het verslag kwam op één of andere manier in het achief van Die Haghe terecht en wij besloten het te publiceren.