• Die Haghe kan na winst op Nova naar boven kijken

De 1e returnwedstrijd tegen het nog puntloze NOVA was belangrijk om zich zo goed als zeker veilig te spelen en dat gebeurde en won met 28-17.

Sterk begin

Die Haghe begon, zonder de geblesseerde Annemiek, furieus aan de wedstrijd en binnen 15 seconden lag de bal al in de korf bij Nova en trok daarna goed door. In de 10e minuut moest de coach van Nova bij een stand van 6-2 al een time-out nemen om zo te proberen het ritme bij Die Haghe te onderbreken en zijn eigen ploeg toe te spreken. Echt helpen deed dit niet want De Kanaries gingen fladderend over het veld en over diverse spelers en na 16 minuten spelen stond het al 11-5. Met een redelijk gevulde tribune in sporthal Zuidhaghe zagen de supporters dat Die Haghe iets te frivool werden en soms te moeilijke aanvallen wilde spelen maar uiteindelijk toch met 14-7 voorsprong de kleedkamer in zagen gaan.

Concentratie

Hoewel Die Haghe de score na rust opende zag je dat de concentratie minder werd en zo als al vaker is gebeurd even een doelpuntloze periode aanbrak. Gelukkig komt dit wel steeds minder voor maar vandaag was het er dus weer even en kon NOVA profiteren met 4 treffers op rij en bracht het verschil terug naar 5 verschil (16-11).Coach Erwin was hier duidelijk niet content mee en na zijn time-out pakte de ploeg het weer op en halverwege de 2e helft was het verschil weer gemaakt (21-14) en was de wedstrijd beslist. Nu liet het zien dat het gedurende dit zaalseizoen verdedigend klopt en kon NOVA nog slechts 3 keer scoren en zelf er nog 7 inprikken waardoor er met 28-17 gewonnen werd.

Stand

Door het verrassende verlies van Achilles tegen Noviomagum en de winst van Dindoa en KVA (op 1 punt achterstand), staat Die Haghe nu op 3 punten van de koploper en kan, nee moet het nu naar boven kijken om te zien wat er nog mogelijk is. Kampioen worden zal lastig worden, maar kan het wel een beslissende rol gaan spelen in wie er dan kampioen gaat worden. Maar niets is onmogelijk in deze poule en dus volgende week naar Ermelo om daar de eerste titelkandidaat Dindoa te gaan bestrijden. Onderin zien MIA en NOVA het degradatiespook steeds dichterbij komen maar met een houdiniact kan er ook daar nog van alles gebeuren.

Doelpuntenmakers: Victor 8, Eva en Erik 5, Jiska 4, Naomi 3, Daphne, Luca en Jeroen 1

DIE HAGHE 2 PAS LAAT LANGS HEKKESLUITER

Die Haghe 2 kon tegen NOVA 2 eigenlijk niet verliezen en dat zag je terug in het spel. Was het onderschatting of had NOVA een goede dag. Feit is dat pas halverwege de 2e helft de winst kon worden veilig gesteld en uiteindelijk met 23-15 werd gewonnen.

Rustig

Het begin van de wedstrijd werd het verschil tussen beide teams wel al duidelijk en kon Die Haghe rustig bouwen aan een voorsprong. Na 23 minuten spelen was het inmiddels 9-5 en was alleen nog de vraag met hoeveel er gewonnen zou gaan worden. Echter vanaf dit moment kwam er iets van onderschatting, of was het concentratieverlies, over de ploeg  en werden kansen die normaliter gemaakt worden gewoon gemist en Nova kroop langzaam naderbij. Toen het rustsignaal klonk was het verschil nog maar slechts 1 doelpunt en moest de scheidende coach Guido Dijkstra zijn ploeg in de kleedkamer weer op scherp zien te krijgen.

Herstel

Ondanks de eerste score aan Haagse zijde had Nova het gevoel dat er meer in zat en gaf het alles en kwam in de 35e minuut zelfs langszij waardoor er wellicht een stunt in de lucht hing. Echter herstelde Die Haghe zich op tijd en gaf Nova niet veel kansen meer en scoorde er zelf weer lustig op los en bij 23-15 klonk het eindsignaal.

Stand

Dindoa 2 had het moeilijk maar won wel, Achilles 2 verloor verrassend van Noviomagum 2 en staan samen met KVA 2 op 4 punten. Noviomagum en Die Haghe volgen daarachter op een veilige positie. Antilopen 2, Mia 2 en Nova 2 lijken te gaan uitmaken wie er gaat degraderen.

Doelpuntenmakers: Op het moment van schrijven had ik helaas nog niet alle gegevens.