• Van de voorzitter: 10 november 2019
  Uiteraard open ik deze week met de Haagse (of is het Haegsche?) korfbaldagen. Een jaarlijks spektakel waarin Haagse en regionale verenigingen elkaar treffen, met als hoogtepunt de finales in de HKV/Eibernesthal aan de Steenwijklaan.
  Een volle bak en Die Haghe 1 mocht het tegen Achilles opnemen. Een strijdlustig Die Haghe tegen een fysiek Achilles. Zou dit goed aflopen? En ja! Die Haghe korfbalde gedisciplineerd en wist de fysieke aanvallen van Achilles goed af te stoppen. Een verdere analyse laat ik graag aan anderen over maar de sfeer was top en de 1e plek een feit. Gefeliciteerd met dit resultaat en ik wil bij deze de organisatie van deze korfbaldagen bedanken voor de inzet.
  Er gebeurde meer: ik heb gesproken met een vertegenwoordiger van het KNKV. Het KNKV wil graag beter kennismaken met de verenigingen en realiseert dit met vertegenwoordigers. Deze personen gaan in gesprek met de club en kijken naar de organisatie, hulpvragen, problemen etc. Ik heb getracht een inkijk te geven in dat wat Die Haghe nodig heeft voor de nabije toekomst. Het KNKV gaat bezien in welke vorm we hierin ondersteuning kunnen krijgen. Wil je hier meer over weten? Spreek me gerust aan!
  Afgelopen donderdag is er overleg geweest met Gemeente, Politie en overige partijen inzake de overlast. We hebben goede afspraken gemaakt en we gaan bezien of camera toezicht (financieel) haalbaar is. Ook willen we de functie van Buurthuis van de Toekomst ene nieuwe impuls gaan geven.
  Ik heb een overleg gehad met de Stichting SWSDH die de Buurtsportcoach faciliteert. Zoals bekend is Art v.d. Velde gestopt en zoeken we in gezamenlijkheid naar opvolging. Dit blijkt lastig en SWSDH kijkt voor een tijdelijke voorziening. Wil je op tennisgebied een bijdrage leven in de vorm van lesgeven en heb je die competenties? Graag een berichtje naar het Bestuur!
  Art blijft voorlopig wel op zaterdag de Combi-fit groep begeleiden.
  Dat Die Haghe volgend jaar 100 jaar bestaat zal nu wel duidelijk zijn. Aanmelden via reunie2020@diehaghe.nl wordt ook steeds meer en meer gebruikt. Laat dit vooral bekend worden binnen je eigen netwerk om op die manier zo veel mogelijk oud-leden te bereiken! Zie de site/Facebook voor de activiteiten in het kader van het jubileum.
  Verder wens ik alle ploegen veel succes met de voorbereiding voor het zaalseizoen. 
   
  René Benning