• Die Haghe A1 2018/2019 – Een ploeg die snel volwassen moest worden

  Toen het seizoen begon had dit team slechts 3 spelers over van vorig jaar (Eva, Femke en Tim). De rest is vanuit de B1 overgekomen, een erg jong team dus. Alex en Bram gingen nog een jaartje door en kregen Erik als sparringpartner erbij.

  Daarbij was ook bekend dat de indelingen weer pittig zouden zijn, met allemaal goede ploegen uit de regio. Met name op het veld zou het niet makkelijk gaan worden. Erik zei aan het begin dan ook terecht dat de ploeg iets sneller “volwassen” moest gaan worden dan normaal.

  Het programma zat aan het begin ook nog niet mee. Met de eerste drie wedstrijden tegen Kinderdijk (ongelukkig verloren door een doelpunt in de laatste seconde), Achilles en KVS wisten we dat het lastig zou worden, maar in de wedstrijd tegen Meervogels moesten we er staan. En dat stonden we. Na een spannende (en goede) wedstrijd haalden we die twee punten (geniet hier nog even van wat heerlijke doelpunten: https://www.youtube.com/watch?v=IgVW9ZAI698). Punten waar we ook echt aan toe waren.

  Tegen de gedoodverfde kampioen Tempo werd het weer even moeilijk, maar ook daarvan herstelden we goed met een belangrijke overwinning tegen Valto. Daarna volgde weer een ongelukkig verlies tegen Vitesse, om de week daarop in de laatste seconde het kwartje goed te laten vallen tegen Kinderdijk. In de tussentijd raakten we Tim helaas kwijt door een vervelende blessure. En omdat we hem wel even kwijt zouden zijn sloot Bryan aan bij de ploeg, maar ook hij liep al snel een flinke blessure op tegen Kinderdijk. Het zat allemaal even niet mee.

  Met 6 punten sloten we de eerste helft van de veldcompetitie. Na de zaal nog genoeg werk aan de winkel dus!

  Met Quinten erbij gingen we de zaal in en die begon uiteraard weer met de Haagse Korfbaldagen. Door een gunstige loting hadden we een grote kans op de finale. Echter verspeelden we tegen Meervogels een voorsprong van 6 punten in de tweede helft waardoor die helaas aan onze neus voorbijging.

  De zaalcompetitie begon met de slechtste wedstrijd van het seizoen, een flinke nederlaag tegen Fortuna. Laten we het op een off-day/wake up call houden. Achteraf bleek dat ook zo, want er volgden 4 prima wedstrijden (knappe overwinningen op Nieuwerkerk en Avanti en een monsterscore tegen Tempo) waardoor we 8 punten uit de eerste 5 wedstrijden hadden. Al met al een prima start dus!

  In de tussentijd moesten we helaas weer wat dompers verwerken, want Femke en Isabel besloten om tijdelijk even te stoppen met de korfbalactiviteiten. Hopelijk zien we jullie snel weer op de korfbalvelden!

  Gelukkig was Sanna daar om aan te sluiten bij het team. In de loop van het zaalseizoen zijn we erg steady gebleven, waarbij alleen KVS (de terechte kampioen) en Fortuna beter bleken. Maar ook in de terugwedstrijden tegen hen zag je al dat we beter waren dan in de eerste wedstrijden. De derde plek was zo goed als binnen, maar een maandagavondwedstrijd (wie verzint het?) gooide helaas wat roet in het eten. Maar toch, een hele knappe prestatie voor zo’n jonge ploeg die wat klappen moest verwerken. De gevraagde volwassenheid was er en daar kunnen we alleen maar trots op zijn!

  Met een een goed gevoel gingen we naar het veld toe waar, zoals gezegd, ons nog een pittige kluif te wachten stond.

  En hoe lekker en gaaf is het dan om, met van beide kanten flink wat supporters, te beginnen met een overwinning tegen Achilles. Weer een teken dat het team gegroeid is, want er werd heel volwassen en geduldig gespeeld.

  Naderhand kunnen we concluderen dat de thuiswedstrijden (die we moesten winnen) werden gewonnen en de uitwedstrijden werden verloren. Tegen kampioen Tempo zat er nog een stunt in, maar door wat noodzakelijke wissels konden we het net niet volhouden.

  Al met al hebben we een goed seizoen gedraaid en daar mogen jullie heel trots op zijn! Nu proberen om met z’n allen de volgende stappen zetten.

  Na alle positieve examenuitslagen hebben we het seizoen gezellig afgesloten met een leuke dag op de club. Zoals ook toen is aangehaald, besef met elkaar dat er met deze groep heel wat mogelijk is. Heb geduld, maak plezier, want dan wachten ons nog mooie tijden bij Die Haghe!