• Die Haghe 2 wint overtuigend van Phoenix 2

  De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019 was voor het 2e een hele belangrijke. Bij een gelijkspel verzekerde de ploeg van Guido Dijkstra van handhaving in de Reserve 1e klasse. In de heenwedstrijd in Zoetermeer was het duidelijk dat Phoenix niet de betere partij was, maar onze kanaries speelden daar misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Reden genoeg om in deze wedstrijd te laten zien dat zij werkelijk een maatje te groot zijn voor deze tegenstander. De weersomstandigheden waren uitstekend en met een enthousiast thuispubliek kon de wedstrijd van start.

  1e helft

  Gelijk vanaf het beginsignaal begon Die Haghe fel aan de wedstrijd. Phoenix mocht de openingstreffer scoren, maar dat zou ook de enige voorsprong zijn voor het team uit Zoetermeer. Die Haghe bouwde na de 2-2 in de 10e minuut haar voorsprong overtuigend uit. Na 18 minuten stond het dan ook 8-2. Het vertrouwen bij Phoenix werd met de minuut minder en minder. Haar lichaamstaal sprak boekdelen. Die Haghe had het prima voor elkaar. Even ebde het team weg, maar na de 8-4 wist het team van coach Guido het weer op te pakken en bouwde de voorsprong uit naar 12-4, wat tevens ook de ruststand was.

  2e helft

  Na een afkoelingsperiode van zo’n 10 minuten en een goede peptalk van Guido, ging het team weer het veld in met als doel het verdedigende spel goed te blijven verzorgen. Die Haghe bouwde na 34 minuten spelen de voorsprong nog verder uit en nam het bij een stand van 14-4 een ruime voorsprong, die niet meer uit handen gegeven kon worden. Het resteerde Die Haghe om aanvallend te blijven genieten. En dat was duidelijk te zien. Elk doelpunt werd gevierd door de spelers en speelsters, maar ook door het publiek. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een dik verdiende 20-6 overwinning en hierdoor was handhaving een feit!

  Doelpuntenmakers

  Naomi (5) – Erik (4) – Chris & Eva (3) – Julia (2) – Jordy, Lindsey & Ritchy (1)