• Die Haghe c3 wint na bijna perfecte 2e helft van Ondo c3

Na de kleine overwinning van vorige week tegen KVS met invalcoaches Thomas en Lisette (waarvoor onze dank), begon Die Haghe C3 vandaag als koploper de wedstrijd tegen ONDO C3 en wist het dat dit een lastige wedstrijd zou kunnen gaan worden. De voorgaande 2 wedstrijden wisten zij 6 keer de korf te vinden en dat moest voorkomen zien te worden en zelf in ieder geval wel de kansen afmaken. Bij het betreden van het veld bleken de tegenstanders allemaal een stukje groter te zijn en vooral de dames hadden hier mee te maken. Voor de wedstrijd werd er dank ook een goede teambespreking gehouden met de opdracht om de dames in ieder geval niet te veel onder de korf neer te zetten, maar zeker niet vergeten om de heren te laten aanvallen. Verdedigend was de tacktiek ook goed door genomen en kon de wedstrijd beginnen.

Het begin was even aftasten maar al snel bleek dat Die Haghe iets beter aan de wedstrijd begon en was het al in de 2e minuut raak toen Floor, de enige dame met een tegenstander die net zo groot was, uitstekend een schot in de rebound had en direct raak schoot van dichtbij 0-1. Een goed begin dacht ik, maar vervolgens wist Die Haghe de kansen niet te bunutten. En ja dan kan het zijn dat er en schot van Ondo er in valt wat in de 15e minuut gebeurde en bij 1-1 dus de vakwissel. Dit aanvals vak had moeite om vrij te komen omdat er niet voldoende beweging was en Ondo makkelijk kon verdedigen. De verdediging van Die Haghe stond gelukkig als een huis maar kon niet voorkomen dat het toch door een terechte strafworp op een 2-1 achterstand kwam. Dit was het sein voor Die Haghe om in beweging te komen en met veel passie en strijd volgde de ene kans zich na de andere op maar wilde de bal er gewoon niet in en werd dit ook de ruststand.

Tijdens de rust werd er op gewezen om het verdedigend het zelfde te doen als in de 1e helft, want dat werkte gewoon goed, en aanvallend met veel beweging de kansen te creëren dan zouden die vanzelf gaan vallen. Nou, ik kan u vertellen dat dit niet aan dovemansoren werd gezegd. Werkelijk vanaf minuut 1 van de tweede helft tot het laatste fluitsignaal heeft het team zich uit de naad gewerkt en dat bracht dan ook het gewenste resultaat op. Eerst was het Damian die met een mooi afstandschot de 2-2 er in knalde en na de vakwissel ging het gewoon verder. Sharony profiteerde van haar tegenstander toen die met een vrije bal aan de verkeerde kant stond en zelf de bal zomaar voor de 2-3 kon binnen schieten. Terwijl er verdedigend echt bijna niets meer werd weg gegeven was het Casper die van ver de bal door de korf voor de 2-4 liet binnen knallen wat weer een vakwissel betekende. Ondanks de toenemende warmte hield Die Haghe nu het tempo hoog en ONDO kon hier moeilijk mee om gaan. Natuurlijk waren er kleine kansen voor ONDO maar in de meeste gevalllen waren dit dan 1 schots aanvallen want de afvallende bal was steeds voor Die Haghe. Hierdoor kon de aanval steeds weer snel aanvallen en was het Ruben H. met een schitterende doorloopbal wat de 2-5 betekende. Met nog 10 minuten te gaan begonnen de supporters er in te geloven maar verstomde hun aanmoedigingen toen ONDO toch weer met een schot de 3-5 liet aantekenen. Maar Die Haghe rook bloed en na een schot was het dit keer Casper die de rebound had en van dichtbij de 3-6 scoorde. De wedtrijd leek gespeeld maar Die Haghe ging vrolijk door maar de afwerking liet het nu even af. ONDO probeerde nog van alles maar werd steeds vakkundig afgestopt en vlak voor tijd was het Sharony die met een mooi uitgevoerde doorloopbal de eindatand op 3-7 bepaalde.

Halverwege de voorjaarscompetitie staat Die Haghe C3 dus aan kop. Hoeveel het verschil met nummer 2 is, is op het moment van schrijven niet bekend maar dat het de goede kant op gaat is

zeker. Volgende week de zelfde tegenstander maar dan lekker aan de Baambruggestraat . De wedstrijd begint dan om 12.00 uur en raad ik iedereen aan om naar dit leuke team te komen kijken.