• Die Haghe 2 wint thuis van Rapid2

Voor Die Haghe is er op het veld nog een hoop te behalen. Voor het zaalseizoen waren er wat onnodige punten gemorst. De wedstrijden tegen Phoenix, KZ Danaïden en Sporting Delta gingen allen verloren, waardoor Die Haghe op de ranglijst naar de onderste regionen waren gezakt. Met prima korfbalweer en een goede opkomst supporters was de taak voor het team van coach Guido duidelijk! Nadat Rapid de score na 2 minuten opende, scoorde Die Haghe er 3 op rij. Na 15 minuten spelen leek de wedstrijd vroeg beslist te gaan worden. Die Haghe nam een 5-2 voorsprong en had alle kansen om er een ruimere voorsprong van te maken. Maar Rapid knokte zich terug en wist met de ruststand op 8-7 te zetten. In de rust werd duidelijk dat Die Haghe een tandje bij moest doen in de 2e helft, wat met het warme weer niet altijd even makkelijk was. Na rust werd het in de 36e minuut ie11-8, maar opnieuw knokte Rapid zich terug naar 11-11. Tot aan de 14-14 in de 53e minuut bleven de teams om en om scoren. Tot aan de 58 minuut werd er niet meer scoort. In die 58e minuut kwam Rapid voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en was de schrik aan de kant van Die Haghe even aanwezig. In de 59e minuut schoot Erik de 15-15 erin en in de laatste minuut scoorde Eva de dik verdiende 16-15 raak. Na het laatste fluitsignaal was er een duidelijk te horen opluchting bij zowel het team als bij de supporters. Die Haghe klimt door deze overwinning naar de 5e plaats en heeft het weer volledig in eigen handen om zich te focussen op handhaving in de 1e klasse. Volgende week gaan we op bezoek bij Excelsior in Delft en gaan we er weer alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen!

Doelpuntenmakers: Chris & Naomi (3) - Bas, Erik, Eva & Tessa (2) - Lindsey & Ritchy (1)