• Scherper HKV2 wint van Die Haghe 2

De eerste return in de zaalcompetitie was een uitwedstrijd bij HKV/Ons Eibernest. Bij winst voor de kanaries zouden we gelijk komen met HKV en konden we zo een eerste stap zetten richting de 6e plaats, die ons handhaving bied. Helaas was de thuisploeg scherper en vergrootte de zorgen voor de kanaries.

1e helft
    Vanaf het eerste fluitsignaal zette HKV de toon. Het kwam binnen 2 minuten op 3-0. Die Haghe had moeite om de aanval te zoeken, leverde onnodig ballen in en kwam te weinig tot schot. Na 8 minuten zonder goals opende Die Haghe haar score (3-1). Maar het gat was geslagen en tot de rust (10-8) wist HKV dit vast te houden. Er had meer ingezeten, aangezien er veel momenten waren waar we vrije ballen of strafworpen hadden verdiend voor onder andere doorslaan en tegen houden op de doorbraak, maar de scheidsrechter oordeelde anders.

2e helft
    Na rust deed Die Haghe er alles aan om zich terug te knokken, maar HKV kwam na een doelpunt van de kanaries iedere keer met een antwoord. Na 38 minuten spelen vergrootte HKV de marge en die kwam Die Haghe niet meer te boven. De eindstand (25-20) was gezien het spelbeeld verdiend.

Vertrouwen
    Ondanks dat Die Haghe na 8 wedstrijden puntloos onderaan staat, hebben we laten zien dat er wel degelijk iets in zit. Waar we van de eerste 7 wedstrijden er 5 hadden kunnen winnen, moet toch zeker een positief gevoel geven, om in de returns er alles aan te doen om ons te handhaven. Het gat is groot met de nummer 6 (6 punten), maar niets is onmogelijk! Volgende week komt OVVO/De Kroon naar het Zuiderpark. In de uitwedstrijd stonden we na 50 minuten met lege handen, maar was het wel mogelijk om de punten mee te nemen. Een mooie wedstrijd om de eerste punten te pakken!