• In memoriam: Theo Korporaal

  Heden bereikte ons het bericht dat Theo Korporaal is overleden. Theo was geen onbekende in de korfbalwereld, als speler maar ook als trainer en voorzitter. Theo is jarenlang als speler en bestuurder aan Die Haghe verbonden geweest. 

  Theo begon zijn loopbaan als speler bij het toenmalige Ons Eibernest in 1946. Op 18-jarige leeftijd debuteerde hij daar in het eerste. In het jaar 1955 stapte Theo over naar Die Haghe. Hij korfbalde samen met zijn vrouw Yvonne ook nog bij Het Zuiden in Rotterdam. Op 28 mei 1961 speelde Theo zijn enige interland tegen België.

  In 1976 werd Theo hoofdtrainer van Fortuna. In 1977 werd het juniorenteam van Fortuna ongeslagen landskampioen. Met Theo Korporaal als coach samen met Leo Geluk en Huib van Rensen. Theo werd in 1994 voorzitter bij Fortuna en bleef tot het laatst bij deze club betrokken.

  De meesten van ons kennen Theo als vader van Michel en opa van Eva. Theo was de laatste jaren nog regelmatig bij Die Haghe te vinden en kon ook in de gesprekken die ik dan met hem had prima meedenken over het wel en wee van Die Haghe.

  Wij wensen Yvonne, Michel, Karin, Ard en verdere familie sterkte toe met dit verlies.

  namens het bestuur van kv Die Haghe, 

  René Benning

  Voorzitter