• Korfbal Challenge 2018-2019

    Aan het eind van het jaar is er in de topsporthal in Rotterdam ieder jaar een toernooi voor de RTC’s. De eerste dag van de Challenge begon onder 17. Bij team West komen 3 spelers uit namens Die Haghe. Namelijk Nienke, Sander en Mike. Zij deden het de eerste dag goed. De tweede wedstrijd was tegen Oost. Ook deze werd gewonnen met 13-15. De wedstrijd tegen België werd ook gewonnen. Hier werd het 11-9. De laatste wedstrijd van dag 1 werd met 22-15 van China gewonnen. De tweede dat speelde team West de halve finale tegen Noord. Helaas lukte het niet om deze te winnen. Het werd 16-14 voor Noord. Hierna werd de wedstrijd om de 3de / 4de plaats gespeeld. Ook deze werd niet gewonnen. Onder 17 eindigde als 4de. Op vrijdag speelden Anne, Renske, Kirsten, Zoë, Tijn, Bram en Boyd bij West/Den Haag onder 15. De eerste wedstrijd werd met 5-2 van Rotterdam gewonnen. De tweede wedstrijd was erg spannend. De punten gingen naar Friesland. Daarna wonnen zij van Dordrecht, Noord-West, Randmeren en Rijnland. West onder 15 is tweede geworden. Zaterdag begon het toernooi voor onder 19. Hier deden Naomi en Eva mee. Zij speelden op de eerste dag ook allebei mee. Na de eerste dag had West alle wedstrijden gewonnen. De tweede dag speelde onder 19 de halve finale tegen Zuid-West. Nadat deze was gewonnen speelden zij ’s middags de finale tegen Noord-West. En ook deze werd gewonnen. West onder 19 werd eerste.

    Op Zondag speelde onder 13 de Challenge. Bij onder 13 stonden Sylvana en Samuel in het veld namens Die Haghe. Isabel kon door haar blessure niet meedoen. Onder 13 won 3 van de 6 wedstrijden. Zij wonnen van Rotterdam, Dordrecht en de Randmeren. Het was een leuke dag. De Korfbal Challenge was weer een leuk evenement. Die Haghe is trots op het feit dat er zo veel spelers en speelsters namens Die Haghe mee hebben gedaan.