• Die Haghe 2 wint van VEO 2 na thiller

In de 5e speelronde stond een affiche op het programma tussen Die Haghe 2 en VEO 2. Het verschil op de ranglijst was voor deze wedstrijd 1 punt in het voordeel van de ploeg uit Voorburg. Met aangenaam korfbalweer en een goed gevulde zijlijn aan de Baambruggestraat ging de wedstrijd van start.

GELIJK OPGAANDE 1E HELFT

Ondanks het wat scherpere begin van de bezoekers, die na een minuut de score opende (0-1), wisten zij niet het gat te maken waar het wel de ruimte voor had. De kanaries hadden moeite met de hoge snelheid van de bal en kreeg zo een overwicht in kansen. Vooral de heer van Jeroen was een last voor Die Haghe, maar het was Die Haghe die na 3 minuten spelen de stand weer gelijk trok via Jordy (1-1). Een vrije bal bracht VEO weer aan de leiding na 5 minuten spelen (1-2). Een minuut later maakte Christian gelijk door zijn strafworp te benutten (2-2). Duidelijk werd meer en meer dat dit wel eens een hele leuke wedstrijd kon worden voor het publiek. Strijd en passie zagen we in elke actie op het veld. Wederom een vrije bal brachten de bezoekers op voorsprong (2-3). En wederom Jordy bracht de stand weer gelijk (3-3). Die Haghe kreeg de kans via een strafworp om voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong te komen, maar deze werd gemist. Een halve minuut later kwamen de bezoekers toch weer op voorsprong (3-4) Scores van Lindsey (4-4) en Erik (5-5) brachten de ruststand op het scorebord.

WEDSTRIJD BESLIST NA GOEDE 2E HELFT

De 2e helft was er één om van te smullen. Stevige duels en mooie goals waren gegarandeerd! Die Haghe kwam goed uit de kleedkamers. Na 33 minuten bracht Christian de kanaries op voorsprong (6-5). VEO maakte 13 seconden erna weer gelijk (6-6). In een tijdbestek van 4 minuten maakte Die Haghe een gat van 3 goals via 2 scores van Erik en 1 van Christian (9-6). Een verdient gat gezien het spelbeeld! VEO scoorde namens een korte kans de 9-7, maar wederom Erik bracht het gat weer naar 3 na een vrije bal (10-7). Maar VEO gaf zich nog niet gewonnen en scoorde 2x op rij (10-9). Een gemiste strafworp van bezoekers en 2 schitterende scores van Jeroen (doorloop na een fantastische actie) en Erik leek het de definitieve nekslag voor de bezoekers (12-9). Maar niets daarvan bleek waar. Een opstootje was een logisch gevolg van de stevige duels en het ruwe spel van VEO, waar de scheidsrechter het misschien zeker in de 2e helft korter had kunnen houden. Maar 2 scores binnen 1 minuut gaven de bezoekers weer vertrouwen (12-11). Toch antwoorde Die Haghe na 30 seconden met een afstandschot van Julia (13-11). Maar het vertrouwen van VEO brachten hun (weliswaar onnodig) weer op gelijke hoogte (13-13). De laatste minuut ging in en de spanning was enorm! Die Haghe zou een overwinning op basis van de 2e helft zeker verdienen. Een goede actie bracht de bal 41 seconden voor tijd op de stip. Zoveel spanning op deze laatste kans, maar Christian bleef heel koel en bracht de verdiende 14-13 op het scorebord! Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter overheerste trots bij de ploeg, de staf en het publiek. Een spannende wedstrijd met een schitterend eind. Een hele knappe prestatie van onze jonge spelers en speelsters!

3E PLAATS EEN FEIT

Die Haghe draait goed in de competitie. De ploeg van coach Guido bezet een mooie 3e plek op de ranglijst met 6 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week mogen de kanaries op bezoek gaan bij Phoenix in Zoetermeer. Phoenix heeft 3 punten uit 5 wedstrijden en bezet momenteel de 7e plaats. De wedstrijd staat om 14.00 uur op het programma en word gespeeld aan het Van Doornenplantsoen.