• DIE HAGHE D1 …..3e VAN NEDERLAND

9 juni 2018 was de dag wat voor Die Haghe D1 de seizoensapotheose moest gaan worden en vertrok het met 2 busjes richting KV De Dijkvogels te Maasdijk welke dit jaar het NK mocht organiseren, met in hun kielzog weer een groot aantal supporters die hen zouden gaan ondersteunen.

Bij aankomst stond de partytent voor het team al klaar en kon men zich rustig gereed gaan maken om ff los te schieten voor dat de opening van het toernooi zou zijn. Deze opening verliep evenals het gehele toernooi vlekkeloos, waarvoor onze complimenten aan de organisatie, en moest er gewacht worden op speelronde 2. Nog even relaxen en dan lekker naar de kleedkamer voor de eerste teambespreking voor de wedstrijd tegen DVO. Ook nu mocht ik als cameraman, wat bof ik toch dat ik dit steeds mag doen, mee de kleedkamer in en het viel mij op dat er van nervositeit geen sprake was. En mocht deze er bij de spelers wel zijn geweest, dan wisten de coaches dit op een fantastische manier weg te nemen. Het team was er klaar voor en hadden de supporters zich ook rondom het veld verzameld.

Direct vanaf het beginsignaal denderde Die Haghe over DVO heen en nam snel een 2-0 voorsprong. De ploeg uit Bennekom wist niet hoe het spel van Die Haghe te ontregelen en bij rust was de voorsprong inmiddels naar 5-0 uitgebreid. Na de korte rust kwam Die Haghe wat moeilijker op gang en was het DVO die tegenscoorde maar al snel pakte onze kanjers het weer op en scoorde het onverdroten verder. Met snel spel en mooie aanvallen liep het de tegenstander onder de voet en won uiteindelijk met 12-2. Let wel dit was slecht in 30 minuten want zolang duurde de wedstrijden.

Een mooi begin van dit NK dus en dit moest vervolg krijgen tegen De Meeuwen wat gelijk had gespeeld tegen dé grote favoriet Fortuna en wist Die Haghe dat het moeilijk zou gaan worden. Deze wedstrijd bleef tot de allerlaatste minuut spannend en het publiek genoot met volle teugen. De Meeuwen scoorde na een aftastend begin de 0-1 maar de eerstvolgende aanval aan Haagse zijde viel meteen de gelijkmaker. Beide teams verdedigde uitstekend en duurde het even voor de volgende treffer was te zien. Deze viel aan de kant van Die Haghe maar nu waren het De Meeuwen die direct weer terugscoorden en even later een 2-3 voorsprong namen. In de slotseconden an de eerste helft kwam Die Haghe weer op gelijke hoogte en direct aan het begin van de tweede helft kwam het op een 4-3 voorsprong. Halverwege de 2e helft was het Die Haghe die het vershil met 5-3 op 2 bracht maar niets was nog beslist. Zeker niet toen De Meeuwen 4 minuten voor het eind tegenscoorde (5-4) en alles gaf om de gelijkmaker te scoren. Vlak voor het eind viel dan eindelijk de bevrijdende 6-4 voor Die Haghe en was ook de tweede wedstrijd gewonnen.

De laatste poulewedstrijd was het gevreesde Fortuna de tegenstander en de winnaar zou de finale mogen spelen. Het begin was Die Haghe geen schim van zichzelf en liet het zich de eerste helft overdonderen, en eerlijk is eerlijk ook het goede spel van de tegenstander brak de rust aan met 1-7 en leek het een schier onmogelijk opgave om deze wedstrijd te doen kantelen. Maar onze jonge kanaries lagen een geweldige 2e helft op de mat en kroop langzaam dichterbij en zorgde er voor dat Fortuna er niet gerust op was. Met heel veel vechtlust kwam het terug tot 7-9 en lukte het net niet om op één verschil te komen en werd er verloren met 9-12 maar kreeg het een welverdiend applaus van iedereen. Mooi om te zien was dat beide ploegen respect voor elkaar hadden en elkaar veel succes wensten voor hun laatste wedstrijd.

Die Haghe moest de strijden voor de 3e plek en de tegenstander was Dindoa welke 2e waren geworden in hun poule. Bij beide ploegen zag je,na een mooi begin waar de doelpunten snel vielen en na de 2-2, dat de lange dag langzamerhand zijn tol begon te eisen en de vermoeidheid langzaam in de benen kwam. Die Haghe was wel de betere ploeg en stond bij rust met 4-2 voor. Inmiddels was het zonnetje erbij gekomen en de temperatuur flink opgelopen en begon de tweede helft zoals de eerste en scoorde beide teams 2 keer wat de tussenstand op 6-4 bracht. Die Haghe vond nog een laatste restje inspiratie en zette nog één keer aan en beslisste uiteindelijk de wedstrijd met 10-6 in hun voordeel en werden hierdoor 3e VAN NEDERLAND.

Natuurlijk mocht de bijbehorende beker worden opgehaald en tevreden keerde men weer naar Den Haag alwaar men op een mooi onthaal en natuurlijk een speech van de voorzitter werd onthaald. Hierna nog lekker even wat eten en drinken om deze mooie dag af te sluiten.