• Die Haghe 3 sluit seizoen af met zakelijke overwinning

Na de heerlijke thuisoverwinning van vorige week, reisde het 3e zaterdag af naar het pittoreske Middelburg.
    Met een geblesseerde Jamie (donderdag op de training geblesseerd geraakt aan haar pink), een allesbehalve fitte Renate én geen reserves. Zo werd er dus op 'volle oorlogssterkte' vertrokken.

Michiel had deze mooie trip uitgekozen om weer eens als mascotte langs de lijn aanwezig te zijn en als DJ om wat overwinningsdeuntjes te draaien.

Na een rit van anderhalf uur kwam het 3e keurig 30 minuutjes van tevoren aan op plaats bestemming. De tegenpartij (Swift 2) was al aan een fanatieke warming-up bezig met een conditietrainer en de nodige pionnetjes. Zij namen deze wedstrijd dus uiterst serieus en waren gebrand op een overwinning. Ritchy en John hadden graag nog even aangesloten bij die warming-up, want anderhalf uur met z'n drietjes op de achterbank bracht de nodige kuit- en bilklachten teweeg.

De wedstrijd was nog niet begonnen of het 3e stond al met 2-0 achter.
    Dat was een prima voorbode voor een topwedstrijd, want vorige week werd er precies op dezelfde manier gestart, met een 29-18 overwinning tot gevolg.

En zo geschiedde.
    Renate en Erik brachten de stand weer snel op 2-2 en langzaam maar zeker kwam 3 wat beter in het spel. Er werd rustig uitgelopen tot een voorsprong van 10-7 bij rust. Het 3e was veel beter, maar Swift 2 hield goed geduld en speelde hele lange aanvallen. Hierdoor kwam 3 niet echt lekker los, maar dat moest de 2e helft dan maar gaan gebeuren. Snel naar het schot toe en verdedigend hetzelfde blijven doen, dan kunnen we weer ruim over die 20 goals heen. Die overwinning kwam echt niet meer in gevaar.
    Hoofdrolspelers van deze 1e helft waren John, die zijn scoringsdrift van vorige week doorzette, Jamie en Esther in een dienende rol met assist na assist en de aanvoerder van Swift met een snoeihard blok op Erik die daarna bij de les was en zijn tegenstander op alle vlakken de baas was.

De 2e helft was nog niet begonnen of 'de Treub' had er alweer één inliggen.
    Bij vlagen werd er snel achter elkaar gescoord, maar bij vlagen stokte de Haagse machine ook enigszins. Het plezier van beide ploegen en de sportiviteit waarmee men met sommige beslissingen van de scheidsrechter omging maakte een hoop goed. Rianne, Esther, Renate en Jamie heersten over hun directe tegenstanders en kregen maar 1 goal tegen met z'n viertjes. Zo kon 3 zonder ook maar een moment in de problemen te komen uitlopen, maar een spektakel als vorige week bleef uit. Uiteindelijk won het met 13-18.

Na de wedstrijd werd er gezamenlijk afgesloten en werd er afscheid genomen van Esther (verhuisd naar Utrecht). Zonde voor Die Haghe, want naar mijn mening een versterking voor het 2e volgend seizoen.

Voordat er cours werd gezet naar de kleedkamers van de voetbalburen (boiler bij Swift was kapot, maar uitstekend geregeld door Swift en naastgelegen voetbalvereniging), werd er nog een kostelijk Zeeuws bolusje naar binnen gewerkt. Die smaakte na dit mooie seizoen en zakelijke overwinning natuurlijk naar meer!

Doelpuntenmakers:
    John 5, Renate 4, Art 4, Erik 4, en Rianne 1 en ook noemenswaardig: Jamie, die met een wat later bleek ernstige pinkblessure, een hele wedstrijd in dienst van 'de tandem' (John en Art) heeft gespeeld.

Een fantastisch seizoen voor 3 met een stevige 2e plaats op het veld in de reserve 1e klasse en een hele knappe handhaving in de zaal!