• Die Haghe ondanks verlies nog niet kansloos

  Bij en tegen DOS Kampen moest Die Haghe aansluiting bij de top zien te houden maar moest toezien dat, sinds de hervatting van de veldcompetitie nog ongeslagen, DOS te sterk bleek en met een 20-16 nederlaag naar Den Haag terug keerde.

  Het begin begon echter voor de Hagenaars goed en nam het een 1-2 voorsprong maar werd snel beantwoord door DOS Kampen en vanaf 4-3 liep het verschil langzaam op naar 10-6. Scheidsrechter Visser hield het kort en bestrafte regelmatig de overtredingen van Die Haghe. Het is dat DOS de nodige strafworpen niet wist te benutten ander had het verschil nog groter kunnen zijn. Die Haghe kwam terug tot 10-8. Maar de ruststand werd door DOS op 11-8 gebracht.

  Mindere periode

  Het begin van de 2e helft was weer voor Die Haghe en verkleinde het de achterstand naar 11-10 en leek zich een spannend duel te gaan ontplooien. Echter volgde een mindere periode aan Haagse zijde en daar profiteerde DOS van en scoorde maar liefst 5 maal achtereen en Die Haghe moest nu vol in de achtervolging. Met diverse wissels werd er getracht het tij te keren en dat leek bijna te gaan lukken want Die Haghe kwam terug tot 19-16 en vluchtte DOS in een time-out om zodoende het tempo er uit te halen. De thuisploeg vertraagde het spel en ging lange aanvallen spelen om zo de winst veilig te stellen. Die Haghe kon niet veel meer doen en met het laatste doelpunt van de wedstrijd van de thuisploeg werd de eindstand op 20-16 bepaald.

  Spanning

  Ondanks het verlies mag Die Haghe nog hoop houden op een mooi resultaat, want ook de koploper verloor en kruipt de ranglijst weer in elkaar. Het verschil tussen de nummers 1 en 4 (Die Haghe) bedraagt met nog 2 wedstrijde te gaan slechts 2 punten. Volgende week komt medekoploper SDO op bezoek en dan wordt beslist of Die Haghe nog mee gaat doen of niet.