• Voorbeschouwing HKB ronde 8

  Met de returnwedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk en gaan de top 5 uitmaken wie zich gaan plaatsen voor de play-offs. Tempo heeft de beste papieren en staan aan kop met 12 punten gevolgd door Deetos wat 10 punten heeft. Met 9 en 8 punten moeten DSC, Dalto en TOP in de achtervolging. Belangrijk zullen de wedstrijden ook voor Nieuwerkerk en Die Haghe worden voor wie zich veilig kan spelen. Beide teams hebben 4 punten en 3 punten voorsprong op Sporting Delta wat de rij sluit en van hele goede huize moeten komen om daar van af te komen.

  Koploper TEMPO krijgt DALTO op bezoek en kan dus een gevoelige tik aan de ploeg uit Driebergen uitdelen. De eerste wedstrijd won de ploeg uit Alphen aan de Rijn en zal dit graag nog eens in eigen huis willen doen om deze tegenstander definitief van zich af te schudden. Dalto daarentegen móet alleen maar voor de winst gaan, want elk ander resultaat kan fataal zijn en moet het 6 wedstrijden winnen om nog kans op de play-offs te maken. Evenals de heenwedstrijd zal dit een spannende wedstrijd gaan worden. PROGNOSE: Tempo wint.

  DEETOS krijgt in Dordrecht de nummer zes NIEUWERKERK als tegenstander. Eerder dit seizoen wisten de gasten in eigen huis goed partij te bieden en verloor het pas in de slotfase. Beide teams hebben een goede reeks neer gezet en is het de vraag wie dit voortzet. Met topschutter Jimin de Vries heeft Deetos natuurlijk een grote troef in handen, maar Nieuwerkerk is een stugge ploeg wat als collectief een sterk geheel is. Beide hebben de puntenhard nodig en zal het op het scherpst van de snede gaan. PROGNOSE: Deetos wint nipt.

  DSC heeft de stijgende lijn te pakken en mag eigenlijk niet verliezen van het op de laatste plaats staande SPORTING DELTA. Maar daar kan ook het gevaar van onderschatting om de hoek komen kijken en dan ligt er misschien een verrassing in het verschiet. In Dordrecht wer het 22-19 voor DSC en is dus gewaarschuwd. Voor Sporting Delta wordt het moeilijk en een winstpartij kan de ploeg uit het dal halen. PROGNOSE: DSC houdt de punten in Eindhoven.

  Voor DIE HAGHE staat de wedstrijd tegen TOP (A) op het programma. In de Sportcamus Zuiderpark moet het zien te winnen om weg te komen uit de onderste regionen, terwijl voor TOP geldt dat zij aansluiting bij de bovenstaande ploegen moet zien te houden. De heenwedstrijd werd een nipte overwinning voor de gasten uit Zeeland, en dat beloofd wat voor dit duel. Jeanine Marijs, topscoorsters bij de dames, is de laatste wedstrijden niet op schot en het is voor Die Haghe te hopen dat dit ook nu nog zo zal zijn. Aan Haagse zijde wisten de dames tegen Nieuwerkerk niet te scoren en zullen graag willen laten zien dat dit een incident is geweest. PROGNOSE: Die Haghe pakt belangrijke punt(en).

  Zoals u ziet is er voor ieder wat wils om een wedstrijd te gaan bekijken. De spanning zal met de week gaan toenemen en u kunt dan getuige zijn wie er hier het best mee om zal gaan.

   Veel plezier !!!