• Van de voorzitter 26 november 2017
  Afgelopen zaterdag hebben we gebruik gemaakt van de VIP-ruimte in de Sportcampus. Doel hiervan was om sponsors, pers maar ook de groep van het 'eerste uur Sportcampus'  uit te nodigen voor een hapje en een drankje. Laat ik beginnen met de groep van het eerste uur. Dankzij het pionierswerk van deze groep hebben we nu de mogelijkheid al onze korfbal-activiteiten in de Sportcampus te huisvesten. Namens alle korfballers van Die Haghe dank voor al deze initiatieven!
  De pers was er ook en we hebben uitleg kunnen geven over hoe wij als sportclub deze accommodatie ervaren. Ook waren er een aantal sponsors die ons, vaak al jaren, financieel ondersteunen. Een mooi moment dus om hen op deze wijze te kunnen bedanken. 
  Wat ik niet wist is dat wij inmiddels ook een Hoofdklasse-manager hebben. Een functie die als doel heeft alle activiteiten rondom de wedstrijden in goede banen te leiden zoals b.v. kassadienst, inrichting jurytafel, bewegwijzering in de hal, ontvangst genodigden etc. Een breed scala aan zorg en organisatie die uiteindelijk je professionaliteit als ontvangende vereniging bepaalt. Fijn dat Barbara v.d. Beukering deze taak op zich neemt. Tot slot de sponsorcommissie en Sylvia bedankt voor deze organisatie. (Ik hoop dat ik niemand ben vergeten!)
  De wedstrijden zullen ongetwijfeld door Willem in een verslag terugkomen. Het eerste liet in ieder geval zien een volwaardig partner in de Hoofdklasse te zijn. Het tweede liet tegen PKC in een waar doelpuntenfestijn zien hoe je moet korfballen.
  Het Bestuur vergadert dit jaar nog één keer. We kunnen dit jaar terugkijken en dat zal ik eind van dit jaar in mijn voorzittersstukje nog zeker doen. Belangrijker nog is naar de toekomst te gaan kijken. Voor het Bestuur staat in januari een vergadering in het teken van Beleid. Beleid is een rekbaar en/of misschien wel een 'containerbegrip'. Toch zijn we van mening dat we in 2018 hiermee stappen moeten maken. Dit vergt tijd en energie maar we willen vooral ook input vanuit de vereniging. We zullen trachten met behulp van de al reeds bestaande stukken en plannen een voor iedereen acceptabele aanzet en richting te geven. Die Haghe doet het op vele fronten goed maar de lat ligt hoog en willen we op langere termijn blijven bestaan en het huidig niveau handhaven of liever nog verbeteren zullen we aan de slag moeten. Ik zal zo veel als mogelijk hierover berichten. De feestdagen komen er aan en dat betekent als eerste het sinterklaasfeest.
  Op 29 november zal de Sint en zijn Pieten weer een bezoek aan Die Haghe brengen. De feestcommissie is in ieder geval druk bezig met de voorbereiding hiervan. Ik wens een ieder een gezellig sinterklaasfeest.
   
  René Benning