• Die Haghe verliest in slotfase van Deetos

  In de Topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark moest Die Haghe tijdens de slotfase van de wedstrijd de winst aan Deetos laten nadat het de opgelopen achterstand van 6 doelpunten verschil eerder in de eerste helft knap wist weg te werken.

  In de beginfase van de wedstrijd was Deetos die de score opende en nam direct een 0-2 voorsprong maar nadat de eerste zenuwen bij Die Haghe weg waren kwam het ook weer snel op gelijke hoogte en na 6 minuten was de wedstrijd met de stand 3-3 in evenwicht. Vanaf dat moment liep het aan Haagse zijde even niet en kwam het vaak niet verder dan éénschots aanvallen doordat het anders sterke punt de rebound steeds werd verloren. Deetos daarentegen kwam wel tot meerdere aanvallen en logischerwijs liep het dan ook uit naar 3-6. Dit ging zo door tot de 15e minuut waarop Die Haghe bij 4-9 een time-out nam om de ploeg op scherp te krijgen. Direct na de time-out scoorde Deetos de 4-10 maar wist Die Haghe zich langzaam terug te vechten in de wedstrijd. De passie en strijdlust was groot en beetje bij beetje sloop het naderbij en had bij rust het gaatje verkleind naar 11-13.

  Aansluiting
  Direct vanaf het begin van de 2e helft gaf Die Haghe vol gas en scoorde het direct de aansluitingstreffer maar Deetos pareerde en scoorde direct terug. Dit ging zo door tot 15-17 in de 33e minuut en had de thuisploeg meer overwicht. Nu had men de rebound wel meer en het dus ook meerdere keren schieten. Het thuispubliek ging er achter staan en toen in de 38e minuut de 17-17 werd gescoord geloofde iedereen in de kansen van Die Haghe. Maar juist in deze fase waarin Die Haghe de voorsprong kon pakken kreeg het maar niet voor elkaar om te scoren. Deetos wist weer het initiatief terug te pakken en met onder andere een dubieuze strafworp kwam het op 17-19. De laatste paar minuten had de inspanning om terug in de wedstrijd te komen veel kracht gekost en kon het tij niet meer gekeerd worden. Uiteindelijk won Deetos met 19-21 en gezien de hele wedstrijd was dit wel terecht.

  DSC
  Volgende week mag het team van coach Jennifer Tromp het in Eindhoven gaan opnemen tegen DSC en dat is een cruciaal duel. Beide teams wisten één keer te winnen dus de winnaar doet goede zaken in strijd om de onderste regionen van de ranglijst.

  Doelpunten: Jeroen, Victor en Jaimy (4), Mark (3), Rowena (2), Kelly en Annemiek (1).

  Die Haghe 2 overklast PKC 4

  Na de ruime overwinning van vorige week, stond voor Die Haghe 2 nu de wedstrijd tegen PKC 4 op het programma. Zou het weer kunnen om zo een wedstrijd aan het publiek voor te schotelen?

  Direct vanaf het eerste fluitsignaal liet Die Haghe er geen gras over groeien en kwam het snel met 3-0 op voorsprong maar liet het PKC terug komen tot 4-4 na 7 minuten spelen en kon pas in de 10e minuut weer loskomen van PKC maar toen was het ook meteen goed weg met 6 scores op rij en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Maar Die Haghe liet zien dat ook dan de scherpte aanwezig blijft en scoorde er lekker op los. Wel jammer dat er soms iets te laconiek werd verdedigd en PKC bij rust ook nog wat doelpunten scoorde. Maar ja bij 18-12 mag je niet mopperen en doe ik dus verder ook maar niet. Zeker niet wanneer Marit vanaf zo’n beetje de middenlijn een buzzer-beater laat noteren.

  Doelpuntenfestijn
  De tweede helft wist PKC met 2 scores dichterbij te komen maar Die Haghe antwoorde meteen waarna het weer PKC was met 2 doelpunten. Zo stond het na 32 minuten 20-16 en gaf Die Haghe weer gas en produceerde het wederom binnen 5 minuten 6 scores op rij. Wanneer je zou denken dat het nu wel rustiger aan zou worden gedaan kwam terug op zijn/haar woorden want Die Haghe ging als een stoomwals door en pas na het laatste fluitsignaal werd er gestopt en zag iedereen de geweldige uitslag 36-19 op het scorebord staan.

  KVS
  Door deze overwinning staat Die Haghe 2 nu op een 2e plek achter KVS 2 en dat is nu juist de tegenstander van volgende week. De uitwedstrijd in sporthal De Blinkerd begint om 17.15 uur en hoeft geen beletsel te zijn om onze kanjers aan te komen moedigen.

  Doelpunten: Lars (8), Marit en Robin (7), Bas H (6), Cliff (4), Jamie (2), Julia en Jill (1)