• Sport Campus Den Haag

  Eindelijk allemaal onder 1 dak????..

  Het is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis van Die Haghe dat alle ploegen onder 1 dak mogen spelen en trainen in het zaalseizoen. Komend seizoen is dit eindelijk een feit. Het Zuiderpark wordt de Die Haghe Campus en daar mogen we trots op zijn.

  Hoe kwam dit nu allemaal tot stand? Iedereen zal begrijpen dat er achter de schermen al jaren geleden een start hiermee is gemaakt en dat er hard voor geknokt is. Toen ADO het Zuiderpark had verlaten, bleek al snel dat de toenmalige Gemeenteraad daar een nieuw sportcomplex wilde bouwen. De eerste vergaderingen met vertegenwoordigers van sportclubs en gemeenteraadsleden vonden plaats in het Zuiderpark (bij de rolschaatsbaan). Die Haghe was daar al direct bij betrokken (als 1e korfbalclub) om zo de interesse te tonen en als vereniging in aanmerking te komen voor de nodige uurtjes in het nieuwe topsportcomplex. Vanaf de 1e vergadering waren toenmalige bestuursleden Petra Benning en Patrice de Vos aanwezig.

  Het plan ging een lange periode in de ijskast, maar contact met de Gemeente werd altijd gehouden zodat we er bovenop bleven zitten. Bart Voskuil, Ruben van den Bosch, Cindy Laarakkers  en ondergetekende namen de contacten over en zorgden ervoor dat men echt niet om Die Haghe heen kon.

  De bouw begon en we kregen al snel de hoop dat we als korfbalvereniging echt bij een van de bewoners van de Campus gingen horen. Het harde werken dat door eerder genoemden werd verricht, wierp zijn vruchten af. Veel gesprekken met Gemeente en betrokkennen hebben ertoe geleid dat wij nu met veel trots gebruik mogen gaan maken van dit prachtige complex met ALLE ploegen!

  Natuurlijk houden de contacten met Gemeente en betrokkenen niet op en tot op de dag van vandaag verlopen die uiterst prettig. We zijn nu in de afrondende fase vwb materialen, afspraken maken rond wedstrijden en trainingen, welke extra ruimtes te gebruiken, trainingsschema enz enz enz.,maar ook dat zal weer goed komen. Heel veel Kanaries hebben tijdens de Open Dagen het complex bewonderd en veel kids hebben er al een keer mogen trainen.

  Laten we ervoor zorgen dat wij er als vereniging ook netjes mee omgaan, zodat we graag geziene gasten zijn, er heeeeeel veel mooie wedstrijden gaan zien en er fantastische zaalseizoenen gaan beleven!

  Geniet er allemaal van!

   

  Mochten er nog vragen zijn dan weten jullie me wel te vinden, Sylvia Wijnants.