• Verslag Die Haghe D2

DIE HAGHE D2 …..de dubbel tegen REFLEKS D2

De afgelopen 2 wedstrijden moesten onze kanjers tegen het Rijswijkse Refleks en dit werden interessante wedstrijden.

De eerste wedstrijd speelde Die Haghe D2 op het eigen veld en begon men goed en speelde het soms heel leuk korfbal en wist het bij de rust een 2-1 voorsprong te nemen. De tweede helft was men het helemaal kwijt en lukte het bijna niet meer om een echte kans te krijgen. Wanneer dit wel het geval was, wist men deze niet te benutten. Refleks daarentegen deed dit wel en won dan ook met 2-5.

De herkansing kwam al een week later en kon men laten zien dat het, ondanks de verliespartijen, iedere week steeds iets beter gaat korfballen.

In Rijswijk, onder een heerlijk herfstzonnetje, begon Die Haghe met onze nieuwste aanwinst Emmelie binnen de lijnen. Tijdens de trainingen heeft zij hard gewerkt om mee te gaan spelen en nu was het dan zover. Natuurlijk was zij erg zenuwachtig maar zij draaide lekker mee.

Het begin was duidelijk voor Die Haghe. Met goed aanvalsspel en prima verdedigingswerk wist het tot aan de vakwissel een 1-3 voorsprong te nemen met een paar prachtige doelpunten. Toen de 2e aanval ook de 1-4 scoorde leek er iets moois te gaan gebeuren. Maar refleks bleek over veel veerkracht te beschikken en wist de stand nog voor rust op 4-4 te brengen.

De tweede helft begon Die Haghe erg rommelig en waren er veel ballen die niet goed naar elkaar werden gegooid. Dit was tevens wel het enige wat nog niet helemaal goed ging. Gelukkig ging dit later wel weer een stuk beter en werd het een super spannende wedstrijd. Beide teams wisten steeds tot scoren te komen en 3 minuten voor tijd stondd het 7-7 en leek het een gelijkspel te gaan worden. Die Haghe kreeg toen een strafworp maar, misschien wel door de spanning, werd deze gemist. Een minuut later wist Refleks toch nog te scoren en dat betekende voor hen de winst.

Deze keer hebben de coaches een super hard werkend Die Haghe gezien en dat beloofd veel voor de komende wedstrijden.