• Voorbeschouwing veldcompetitie speelronde 2 en inhaalwedstrijd

  OVERGANGSKLASSE  D

  De eerste speelronde bracht 3 winnaars waar bij er enigszins, voor mij althans, verrassende uitslagen waren te zien. Zal dit ook in deze speelronde gebeuren? Vorige week had ik 50% juist en probeer dit nu beter te doen.

  BEP won haar eerste duel bij KCR en ontmoet nu in de thuiswedstrijd DIE HAGHE wat als één van de favorieten voor de titel wordt gezien. Vorig seizoen waren deze ontmoetingen altijd leuk om te zien waarbij er veel doelpunten vielen. De verwachting is dat dit nu ook het geval zal zijn. BEP speelde een leuk eerste duel waar opviel dat de ploeg gretig is. Met Mark Brugman en Robert Oudejans heeft het goede schutters in huis maar ook de rest van het team laat zich hierin niet onbetuigd. Voor Die Haghe begint de competitie nu pas en met de nieuwe coach Jennifer Tromp aan het roer en de nodige nieuwe spelers, valt te bezien of het ook dit seizoen weer mee gaat doen om de bovenste plek. PROGNOSE: DIE HAGHE wint moeizaam.

  Ook voor KVA gaat de competitie tegen DOS KAMPEN nu beginnen. De degradant uit de hoofdklasse wil zo snel mogelijk terug en dat zal geen gemakkelijke opgave worden. Voor de gasten uit Kampen geldt dat zij met een goed gevoel af reizen na de winst tegen GKV wat ook een favoriet is. Het kwartet dames was met 15 scores lekker op schot en dat bracht het verschil. Nu dus tegen een andere favoriet en ben benieuwd of zij wederom voor een verrassing kunnen zorgen. PROGNOSE: KVA pakt de winst.

  Op het nieuwe kunstgras in Gorinchem ontmoeten 2 favorieten elkaar. GKV zal dan na het verlies van de vorige wedstrijd niet mogen verliezen van SDO, wat wel won, om niet voorlopig af te haken.  Guido Messerschmidt was met 8 treffers wel de topscoorder van de dag, maar dat was dus niet genoeg. SDO kan met een overwinning dus direct een gat slaan maar zal het wel bij de les moeten blijven op een getergde tegenstander. PROGNOSE: SDO neemt de winst mee naar huis.

  PERNIX en KCR verloren beide hun eerste duel en hebben de punten dus nodig om niet onderin te staan na deze speelronde. De Leidse formatie had het moeilijk tegen SDO en hoewel het maar 18 doelpunten tegen kreeg, wist het zelf maar 14 keer te scoren. Wat dat betreft deed KCR met 23 doelpunten het beter maar kreeg er wel 27 tegen. Wie sluit aan en wie haakt voorlopig af? PROGNOSE: Pernix wint dit belangrijke duel.

  DIE HAGHE ontmoet op woensdag 13 september KVA (inhaalduel 1e ronde). Dit wordt een belangrijk duel in strijd voor de plek op de ranglijst. Het zal er in Den Haag dan ook om gaan spannen. Jammer eigenlijk dat dit doordeweeks wordt gespeeld, want deze wedstrijd verdient het om door veel toeschouwers te worden bekeken. De verwachting is dat beide teams elkaar niet veel zullen ontlopen en zal het tot aan het eind van de wedstrijd spannend blijven. PROGNOSE: Die Haghe trekt de overwinning naar zich toe.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  D (+inhaalduel)

  In deze klasse vielen er geen verrassingen te noteren of het moet het gelijke spel tussen SDo 2 en Pernix 2 zijn. Deze keer zal het een stukje moeilijker worden om de juiste prognoses te maken, maar hier gaan we dan:

  GKV 2 speelt thuis tegen SDO 2 en kan een heerlijke wedstrijd gaan worden tussen 2 teams welke er vol voor zullen gaan. Bij winst zet de thuisploeg de tegenstander op 3 punten en dus moeten de gasten eigenlijk minimaal een punt zien te bemachtigen. GKV 2 scoorde er lustig op los (27) terwijl SDO het tegen Pernix moeilijk had (15). De Oranjehemden lijken dus favoriet voor deze wedstrijd. PROGNOSE: GKV 2 wint met een klein verschil.

  PERNIX 2 behaalde een punt bij SDO 2 en nu komt KCR 2 op bezoek wat ruim won van BEP 2. Een interessant duel dus in Leiden om te gaan zien. Ook hier geldt dus dat KCR 2 de tegenstander op 3 punten kan zetten en Pernix 2 eigenlijk in eigen huis zal moeten winnen. PROGNOSE: Pernix 2 wint.

  BEP 2 zal na de nederlaag met gemengde gevoelens uitkijken naar de wedstrijd tegen DIE HAGHE 2. Bij verlies weet het eigenlijk dat het wederom een moeizaam verhaal gaat worden. Voor Die Haghe moet dit een opmaat worden en vertrouwen willen kweken voor het komende inhaalduel. PROGNOSE: Die Haghe 2 wint ruim.

  KVA 2 speelt hun eerste wedstrijd tegen DOS KAMPEN 2 en ook zij zullen het vertrouwen willen opvoeren voor het inhaalduel. De gasten moeten wel winnen anders gaan ook zij een moeizaam veldseizoen tegemoet. PROGNOSE: KVA 2 wint.

  En dan tenslotte nog het inhaalduel uit de eerste speelronde tussen DIE HAGHE 2 en KVA 2. Dit zou wel eens de wedstrijd van de week kunnen gaan worden. Er zal zeker met veel strijd en passie worden gespeeld, maar de vraag is wie de vorm van de dag heeft. In Den Haag staat er altijd wel wat wind maar hopelijk zal dit niet van invloed zijn. PROGNOSE: Die Haghe 2 wint met miniem verschil.

  U weet nu waar uw favoriet speelt en wat er nodig is. Hierbij kunnen zij uw steun als supporter goed gebruiken. De weersvoorspellingen beloven op het moment van schrijven niet veel goeds, maar wellicht dat dit nog veranderd. Leg uw windjack en paraplu voor de zekerheid vast klaar en wens ik iedereen VEEL PLEZIER EN SUCCES !!!

   

  Willem Kipp