• In memoriam Joke Korporaal

  Zaterdag 3 juni is rustig overleden Joke Korporaal, donatrice.

  In de jaren zeventig (als ons geheugen dat juist heeft opgeslagen) speelde Joke in het 3de team en heeft een aantal jaren deel uitgemaakt van het bestuur. Ook ging zij mee met de Die Haghe kampen. Eerst als “kind” en later als leiding.

  Na een periode van afwezigheid kwam Joke weer terug en heeft hand en span diensten verleent oa het controleren van de wedstrijdgegevens in ons toenmalige krantje ”De Kanariepost”. Tevens was zij veelvuldig achter de bar te vinden om de leden te voorzien van een natje en een droogje.

  Een aantal jaren speelde zij in ons tiende team en heeft zij de vele hilarische reisjes in binnen- en buitenland mogen meemaken.

  Helaas liet haar lichaam, gevoed door haar geest, haar in de steek en bezocht zij hoe langer hoe minder ons korfbalveld.

  Korfbal bleef tot het einde haar sport. En wie het maar hoorde wil kwam te weten hoe mooi korfbal is. Vooral met de verpleging, zeker als die verbonden waren met de korfbalsport, kon zij daar lang over praten.

  Haar geest werd steeds troebeler zeker na een hersenbloeding met moederdag.  In een helder moment besefte ze dat het genoeg was en stopte ze met eten en drinken.

   

  Ellen en Rob Knuist