• Verslag Die Haghe 1 en 2

DIE HAGHE weet niet te winnen van GKV/Enomics

De vorm was op een zonovergoten sportpark De Molenvliet niet aanwezig en wist Die Haghe in Gorinchem de wedstrijd niet in winst om te zetten.

Met nog 4 wedstrijden te gaan stond er voor Die Haghe niets meer op het spel en kon het de tegenstander dus vrijuit tegemoet treden.  Vanaf het begin bleek dat de scherpte bij Die Haghe niet aanwezig was, en nam GKV een 3-0 voorsprong. Pas in de 10e minuut kon Die Haghe de korf vinden maar GKV antwoordde direct met een tegendoelpunt. De volgende 12 minuten was Die Haghe de betere ploeg en kwam, ondanks 2 gemiste strafworpen, op 4-5.  Wie dacht dat het team van de scheidende coach Aad van Rijthoven nu de wedstrijd in handen had kwam bedrogen uit. GKV schakelde het tempo iets omhoog en nam het heft weer in handen om de stand weer in hun voordeel te brengen. Bij Die Haghe was de scherpte weer verdwenen en keek bij rust tegen een 10-7 achterstand aan.

AANSLUITING

De tweede helft kwamen de Kanaries goed uit de kleedkamer en binnen 6 minuten werd er bij 11-10 de aansluiting weer gevonden. GKV wist binnen twee minuten twee keer te scoren en gedurende de tweede helft liep Die Haghe achter de feiten aan. Tot de 52e minuut had het nog wel uitzicht op meer maar met 3 scores op rij van GKV werd de wedstrijd beslist en kabbelde het naar het einde waarbij de thuisploeg nog een aantal keer de korf wist te vinden. Uiteindelijk werd er bij een stand van 23-16 afgefloten door de arbiter en kon men de schaduw op zoeken.

Nu volgen er voor Die Haghe twee thuiswedstrijden en zal het scherper moeten zijn om zo het trouwe thuispubliek op leuke wedstrijden te trakteren.

Doelpuntenmakers: Arie 4, Nienke, Jaimy en Jeroen (ieder 3) Kelly  2 en Annemiek  1.

DIE HAGHE 2 inspiratieloos verloren.

Voor Die Haghe 2 leek de eerste 10 minuten niet aan de hand en had het een 1-4 voorsprong genomen. Echter vanaf dat moment raakte het volledig de controle kwijt en wist tot aan de rust niet meer te scoren waar GKV 2 er gewoon 6 in knalde. De tweede helft volgde er nog 4 scores op rij van de thuisploeg en was de wedstrijd gespeeld. Zeker ook omdat Die Haghe geen inspiratie kon vinden om er nog iets van te maken. Pas het laatste kwartier vond men dit enigszins terug maar kon het tij niet meer keren en verloor met 20-12.

Doelpuntenmakers: Bas van den Heuvel 3, Jill, Justin en Koen 2, Barbara, Zinzi en Robin 1.