• Voorbeschouwing speelronde 14

  Nog één ronde te gaan en dan zit de zaalcompetitie er al weer op. Een aantal beslissingen zijn reeds gevallen, maar staan er nog hele mooie wedstrijden op het programma.
  OVERGANGSKLASSE C
  Naast kampioen Die Haghe zijn Sporting Trigon en HKV Ons Eibernest veilig. De overige vijf ploegen gaan uitmaken wie er gaat degraderen en wie er een degradatie beslissingsduel moet gaan spelen. Het onderling verschil tussen nummer 4 en 8 is slechts 2 punten en kan het nog alle kanten uitgaan.
  SPORTING TRIGON ontvangt DIE HAGHE en dit duel gaat nergens meer over waardoor het publiek wel eens een hele leuke wedstrijd te zien zal gaan krijgen of een draak van een wedstrijd voorgeschoteld krijgt. Het is wel te hopen dat de thuisploeg de spirit hier voor kan opbrengen want het inhaal duel tegen De Eibers was dit duidelijk niet het geval. PROGNOSE: Die Haghe wint.
  DOS KAMPEN staat nu gedeeltelijk onderaan en krijgt het veilige HKV ONS EIBERNEST op bezoek. Winst is voor “de eenden” dus noodzaak voor behoud in deze klasse. Een voordeel is wel dat het voor eigen publiek speelt en op veel steun zal kunnen rekenen. De vraag is of “de eibers” genoeg motivatie kunnen vinden om hun sportieve plicht te doen. PROGNOSE: DOS wint.
  BEP speelt hun laatste wedstrijd in hun thuishal tegen ZKV en zal volgend seizoen in een nieuwe hal komen te spelen. Of dit sentiment hen tot grote hoogte zal kunnen brengen is afwachten want de zenuwen zullen bij beide teams hoog gespannen zijn. Bij winst kan BEP zich eventueel veilig spelen of er tenminste het beslissingsduel uit slepen. ZKV zal moeten winnen om veilig te zijn maar bij verlies hangt degradatie boven hun hoofd. Wie gaat het beste met de spanning om? PROGNOSE: De punten worden door BEP behaald.
  FIKS moet het opnemen tegen WIT BLAUW en mag niet verliezen. Voor het fanatiek meelevende thuispubliek zal het zeker alles geven voor een goed resultaat. De Kampenaren mogen echter ook niet verliezen anders zou het wel eens het kind van de rekening kunnen worden en wie had dat gedacht halverwege de competitie. PROGNOSE: FIKS wint
  Wanneer DOS, FIKS en BEP hun wedstrijd winnen valt voor ZKV het doek. Bij alle andere uitslagen is er heel veel mogelijk en dus moeten we maar afwachten hoe de uitslagen zullen zijn.
  RESERVE OVERGANGSKLASSE C
  In deze klasse is inmiddels duidelijk dat BEP 2 en VICTUM 2 zijn gedegradeerd. Nu gaat het er om wie er kampioen gaat worden en dat lijkt TOP (S) 4 te gaan worden. Zij spelen tegen VICTUM 2 en dat mag geen probleem zijn. Mocht er toch worden verloren dan zit BLAUW WIT 3 op het vinkentouw maar zij moeten dan wel winnen van HKV ONS EIBERNETS 2.
  De overige wedstrijden gaan om des keizers baard en zal ik u daar verder niet mee vermoeien.
  Alle ploegen welke strijden voor behoud of kampioenschap wens ik heel veel succes .
  Bij deze wil ik iedereen bedanken voor het lezen van mijn soms goede en vaak foute voorspellingen. Ik heb vaak mooie reacties gehoord dat u dit leuk heeft gevonden en dat is altijd leuk om te horen.
  Willem