• Voorbeschouwing speelronde 12

  OVERGANGSKLASSE  C

  DIE HAGHE behaalde in Kampen tegen DOS een overwinning terwijl stadgenoot HKV Ons Eibernest de enige concurrent Wit Blauw wist te verslaan waardoor Die Haghe KAMPIOEN is geworden en volgend seizoen hoofdklasse gaat spelen. Door de andere uitslagen lijken ZKV, FIKS, BEP en DOS Kampen te gaan uitmaken wie er gaat degraderen en wie er een beslissingsduel moet spelen.

  Kampioen DIE HAGHE speelt thuis tegen WIT BLAUW. Het is een duel om des keizers baard en kunnen beide ploegen er een mooie wedstrijd van gaan maken. In kampen won Die Haghe vrij eenvoudig, maar nu alle druk weg is zal Wit Blauw wellicht meer tegenstand kunnen bieden. Voor eigen publiek zal Die Haghe willen laten zien waarom het kampioen is geworden. PROGNOSE: Die Haghe wint.

  SPORTING TRIGON heeft nog wel een puntje nodig maar lijkt gezien de wedstrijden welke nog komen veilig en kan tegen HKV ONS EIBERNEST, wat wel veilig is, redelijk ontspannen aan de wedstrijd beginnen. De Hagenezen zullen echter niets willen weg geven om de 2e plaats te behouden. PROGNOSE: HKV Ons Eibernest wint.

  FIKS is vanaf het verlies tegen Die Haghe steeds beter gaan spelen en staan nu op de veilige 6e plaats. Tegen ZKV kan het goede zaken doen en hen voorbij streven. Voor de Zaandammers geldt dat zij zich juist in een mindere fase bevinden en moeten het juiste spoor weer zien te vinden. In Oegstgeest krijgt het dan ook te maken met een fel meelevend thuispubliek wat hun team tot grote hoogte gaat opzwepen. PROGNOSE: Fiks wint.

  DOS KAMPEN staat nu op een gedeelde plaats met BEP en deze ploegen treffen elkaar deze ronde. Tegen Die Haghe waren het voornamelijk de heren welke de score voor hun rekening namen, maar nu moeten de dames toch wel het verschil kunnen maken. Bij BEP loopt het gewoon niet voor wat het scoren betreft. Afgelopen wedstrijd was het scoringspercentage gewoon te laag en moet dus omhoog om enige kans te hebben. PROGNOSE: DOS Kampen pakt de punten.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE   C

  In deze poule blijken de nummers 7 en 8 direct te degraderen waarvoor nog 5 ploegen voor in aanmerking komen. TOP (S) 4 lijkt de aanstaande kampioen terwijl Blauw Wit 3 en ZKV 2 veilig zijn.

  TOP (S) 4 speelt de topper tegen  ZKV 2. Bij winst schudt het de Zaandammers definitief van zich af, maar bij verlies naderen de gasten tot op 1 punt. PROGNOSE: De ervaring van TOP maakt het verschil.

  BLAUW WIT 3 zal tegen BEP 2 de punten nodig hebben om in het spoor van de koplopers te blijven terwijl de groenhemden deze in strijd tegen degradatie willen behalen. PROGNOSE: Blauw Wit 3 wint.

  SPORTING TRIGON 2 staat 4 punten achter op de komende tegenstander HKV ONS EIBERNEST 2. Voor beide staat er dus wel wat op het spel. Wie houdt hier het hoofd koel? PROGNOSE: HKV Ons Eibernest 2 wint.

  In Den Haag speelt zich het duel tussen DIE HAGHE 2 en VICTUM 2 af en dat beloofd een spannende aangelegenheid te gaan worden. Beide hebben de punten heel hard nodig en zullen de zenuwen zeker toennemen naarmate de spanning in de wedstrijd is. Met de steun van het eigen publiek zal Die Haghe 2 er alles aan doen om de punten in Den Haag te houden. PROGNOSE: Hier komt een puntendeling.

  In iedere sporthal valt wel iets te beleven en daar kunt u als supporter getuige van zijn.

  VEEL PLEZIER !!

  Willem