• Voorbeschouwing speelronde 10

  OVERGANGSKLASSE  C

  Zoals ik vorige week als schreef, is het moeilijk om de juiste prognoses te maken omdat iedereen van elkaar kan winnen. Met zeer verrassende uitslagen is het nu spannend en worden de laatste 5 wedstrijden zéér belangrijk. Het verlies van Die Haghe heeft bovenin niet echt de spanning terug gebracht omdat Wit Blauw ook verloor. Onderin wordt het dringen, want het verschil tussen nummer 2 en de nummers 7/8 bedraagt slechts 4/5 punten. Na deze speelronde kan het zo maar zijn dat dit nog nader tot elkaar komt.

  De wedstrijd in Den Haag gaat tussen beide hofstadbewoners DIE HAGHE en HKV Ons Eibernest.  Vorige week verloor Die Haghe in Zaandam en is HKV Ons Eibernest door de winst in Oegstgeest inmiddels opgeklommen naar een gedeelde 2e plaats en heeft nu 6 punten achterstand. In een ongetwijfeld volle Houtrusthal wil Die Haghe voor eigen publiek revanche op zichzelf nemen om De Eibers definitief van zich af te schudden. Voor de gasten geldt dat er gewonnen moet worden wanneer zij nog uitzicht op de titel willen houden. Het zal dan ook nog met 10 verschil moeten winnen om bij een gelijk aantal punten voorbij Die Haghe te komen. PROGNOSE: Het wordt een puntendeling.

  De andere topper speelt zich af in Kampen waar de gedeelde nummers 2 WIT BLAUW en ZKV elkaar treffen. De winnaar speelt zich waarschijnlijk veilig voor de plekken 7/8 en doet nog bovenin mee. Wit Blauw blijkt veel te scoren, maar krijgt ook veel doelpunten tegen. Het verloor daardoor van BEP (32-31) en moet verdedigend dus verbeteren. ZKV is in een flow terecht gekomen en na de winst op de koploper is het vertrouwen alleen maar groter geworden. Topscoorder Joost Breetveldt mag na zijn schorsing weer spelen maar juist zonder hem werden beide Haagse ploegen verslagen. De Heenwedstrijd was voor de Kampenaren maar dit geeft nog geen garantie dat dit weer zo zal zijn. PROGNOSE: Wit Blauw wint.

  SPORTING TRIGON speelt tegen BEP een echte degradatiewedstrijd. Het onderling verschil is maar 2 punten in het voordeel van de Leidse formatie. De vorige wedstrijd wisten beide hun wedstrijd te winnen en ook nog eens met veel doelpunten. Aan Leidse kant was Jordy Smeele met 10 doelpunten de motor waar het bij BEP Robert Oudenbosch met 12 doelpunten was. Ook tijdens de wedstrijd in Purmerend was dit het geval (34-26) maar of dit ook nu gaat gebeuren is maar de vraag omdat er nu veel spanning op staat. PROGNOSE: BEP brengt de punten naar huis.

  FIKS staat door het verlies nu weer laatste maar is zeker niet kansloos tegen DOS Kampen. Voor eigen publiek is het tot veel toe in staat en met het publiek achter zich kan het in Oegstgeest raar spoken. Met veel strijd zal het voor de punten gaan maar zal het wel de veel scorende dames van DOS Kampen zien af te stoppen. DOS Kampen speelt wisselvallig en is het dus de vraag hoe dit nu zal zijn. Bij winst van de ploeg uit Oegstgeest wordt het ongemeen spannend onderaan de ranglijst. PROGNOSE: Het wordt zeer spannend maar DOS Kampen trekt aan het langste eind.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  C

  De nummer 1 (TOP (S) 4) lijkt onaantastbaar op weg naar het kampioenschap. ZKV 2 en Blauw wit 3 volgen op 3 en 5 punten. Daaronder is er nog niets zeker voor wat betreft een beslissingswedstrijd voor behoud in deze klasse en de directe degradatie plek welke nu bezet wordt door Victum 2.

  TOP (S) 4 speelt tegen BLAUW WIT 3 en kan bij winst weer een concurrent afstrepen. De ervaren ploeg uit Sassenheim heeft nog geen punt verloren, (althans niet met de wedstrijden maar wel een punt in mindering voor het niet leveren van een scheidsrechter) en wil dit graag zo houden. De Amsterdammers moeten winnen om nog een kans te houden op de titel. PROGNOSE: TOP (S) wint.

  VICTUM 2 speelt thuis tegen ZKV 2 en heeft de punten nodig voor de strijd om degradatie waar ZKV 2 de aansluiting bij de koploper niet wil verliezen. De jonge formatie uit Houten speelt soms goed en dan weer minder. ZKV 2 is stabieler en met de lange dames vaak de rebound waardoor men meerdere keren kan schieten. PROGNOSE: ZKV 2 pakt de punten.

  SPORTING TRIGON 2 neemt het op tegen BEP 2 en is een heuse 4 puntenwedstrijd. Bij Winst van BEP 2 neemt het afstand van de Leidenaren en is het voorlopig veilig. Het is er voor Sporting Trigon 2 dus alles aan gelegen om te winnen om op gelijke hoogte te komen. PROGNOSE: BEP 2 neemt de winst mee.

  Tenslotte speelt DIE HAGHE 2 ook de Haagse Derby tegen HKV Ons Eibernest 2. Wanneer de kanaries weten te winnen is het zo goed als veilig en kan het de competitie vrijuit verder spelen. HKV Ons Eibernest 2 won het eerste duel en wil dit graag herhalen om op gelijk te komen in punten. Wie kan de spanning het beste aan? PROGNOSE: Die Haghe wint dit keer.

  Er valt voldoende te beleven bij deze wedstrijden waar de competitie nu echt in de beslissende fase terecht komt. U als publiek kan daar uw favoriet helpen door massaal de sporthallen te bezoeken en hen te steunen.

  VEEL PLEZIER !!

  Willem