• Voorbeschouwing (reserve) overgangsklasse C

  Speelronde 8

  In de Overgangsklasse C vielen er afgelopen week geen verrassende uitslagen te noteren zodat de onderlinge verschillen bijna gelijk zijn gebleven. Vanaf deze speelronde gaan we beginnen aan de returnwedstrijden en gaat langzaam duidelijk worden wie er gaat promoveren, degraderen en nog een beslissingsduel moet spelen. Die Haghe heeft de beste papieren om de titel te behalen, Achtervolgers Wit-Blauw en HKV moeten hopen op fouten van de koploper, maar lijken veilig voor de degradatieplekken. De nummers 4 t/m 8 omen hier wel voor in aanmerking gezien het onderling verschil van 3 punten tussen nummer 4 en 8.

  OVERGANGSKLASSE  C

  Koploper DIE HAGHE zal voor eigen publiek de ongeslagen status willen behouden en dat moet gezien de stand op de ranglijst tegen BEP kunnen lukken. Echter is dit geen garantie want iedere tegenstander zal graag van de nummer 1 willen winnen en ieder punt zal voor de degradatieplekken belangrijk zijn. Met de lange heren hebben de Hagenezen een belangrijke troef in handen waar iedere tegenstander het moeilijk mee heeft. Dan heeft het ook nog de dames welke steeds belangrijker worden en mee scoren. Voor BEP is het de vraag of Mark Brugman eindelijk weer in vorm is. PROGNOSE: Die Haghe pakt 8e winst.

  In Kampen staat weer de plaatselijke derby WIT BLAUW – DOS op het programma en dat beloofd weer een waar spektakel te worden. Het leeft enorm in de stad en is zelfs live te zien bij Kampen online. De heenwedstrijd werd een 31-29 overwinning voor Wit Blauw maar DOS zal zich willen revancheren. Waar Wit Blauw vooral via de heren scoort zijn het de dames van DOS die makkelijk de korf weten te vinden. In de volle sporthal zal het publiek in ieder geval een wedstrijd met veel strijd zien. PROGNOSE: DOS wint.

  HKV Ons Eibernest heeft de stijgende lijn te pakken en staan inmiddels 3e op de ranglijst en tegenstander ZKV zal alle zeilen moeten bij zetten. Het verlies in de slotfase in Zaandam zal een wijze les voor HKV zijn geweest en niet nog eens willen laten gebeuren. Aan Haagse zijde scoort momenteel iedereen waar het aan Zaandamse zijde veel afhangt van topscoorders Joost Breetvelt en Niels Doeves. Kan ZKV het nog eens voor elkaar krijgen om van HKV te winnen? PROGNOSE: HKV wint.

  SPORTING TRIGON speelt in Leiden een 4 puntenwedstrijd tegen FIKS. Nu staat het nog 3 punten voor maar bij verlies komt het echt in de problemen. De heenwedstrijd werd een 20-23 overwinning voor de gasten en kan de Leidse formatie van coach Maarten van Vliet de borst nat maken. Fiks heeft tegen de nummers 1 en 2 laten zien dat het over veel veerkracht beschikt en weet het veel te scoren. Voor Sporting Trigon zal het belangrijk zijn dat de ervaren spelers hun team op sleeptouw nemen. PROGNOSE: FIKS wint deze derby.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  C

  TOP 4 lijkt onbedreigd kampioen te gaan worden. De 5 punten voorsprong zal deze ervaren ploeg vast gaan houden. Vanaf nummer 2 is het steeds stuivertje wisselen en zal ook hier ieder punt belangrijk worden. Het verschil met nummer 8 is 5 punten en met nummer 7 1 punt minder. Wederom is er een wedstrijd (Sporting Trigon 2 – TOP 4) later ingepland dus zijn er 3 wedstrijden te spelen in deze speelronde.

  HKV Ons Eibernest 2 krijgt uit Zaandam ZKV 2 op bezoek. De Gasten staan 2e met 2 punten voorsprong en hebben beide dus de punten hard nodig in strijd voor de 2e plek. Het eerste duel wed nipt door ZKV 2 gewonnen en ook nu zal het er spannend aan toe gaan. PROGNOSE: HKV 2 wint nipt.

  VICTUM 2 gaf de koploper goed partij en verloor met klein verschil. Voor de komende wedstrijd tegen BLAUW WIT 3 moet dit voldoende vertrouwen geven op een goede afloop. Dit is ook wel nodig om uit de onderste regionen vandaan te komen. Blau Wit 3 moet winnen om aansluiting voor plek 2 te behouden maar ook om niet naar beneden te moeten kijken. PROGNOSE: Victum 2 wint.

  Tenslotte speelt DIE HAGHE 2 tegen het bekende BEP 2.  De eerste wedstrijd gaf een ruime overwinning te zien voor het team van Terry Hereijgers, maar inmiddels heeft BEP 2 4 punten en wil graag goed partij geven. Voor de Hagenezen is winst, na een aantal nederlagen, zeer welkom om mee te blijven doen voor plek 2. PROGNOSE: DIE HAGHE wint.

  Zoals u merkt is er nog genoeg te beleven bij de wedstrijden en roep dan ook een ieder op om zijn of haar ploeg te komen steunen.

  VEEL PLEZIER !!!

  Willem