• Voorbeschouwing speelronde 7 (reserve) overgangsklasse C

  In dit nieuwe jaar 2017 gaan we verder waar we gebleven waren, maar natuurlijk niet nadat ik iedereen een gezond, sportief en succesvol jaar toe wens. Na de laatste speelronde is Die Haghe nog zonder puntverlies en heeft een ruime voorsprong van 5 punten op de nummer 2 Wit-Blauw opgebouwd. HKV, DOS en Sporting Trigon volgen op 6 punten. Voorlopig gaan BEP, ZKV en Fiks strijden om de onderste plaatsen. Deze ronde is de laatste van de heen wedstrijden voordat de returns gaan beginnen.

  OVERGANGSKLASSE  C

  Koploper Die Haghe krijgt thuis Sporting Trigon op bezoek. Zal Die Haghe de ongeslagen status kunnen behouden of gaan de Leidenaren voor het eerste puntverlies zorgen en de competitie weer spannend maken. De rebound bij Die Haghe zal weer beslissend zijn om weer tot lange aanvallen te komen en daarbij moeten de Leidse dames dan ook nog eens hun opponenten moeten af stoppen. Bij Sporting Trigon lopen er aanvallend wel een aantal ervaren spelers maar of dit genoeg zal zijn is maar de vraag. PROGNOSE: Die Haghe blijgt ongeslagen.

  WIT BLAUW zal tegen FIKS moeten winnen om bovenin te blijven mee doen. Bij verleis moet het ook naar onderen gaan kijken. Na de 2 nederlagen moet het zich weer zien te herpakken. Fiks heeft de laatste wedstrijden goed gespeeld en wil dit nu gaan omzetten in punten om zodoende weg te komen van de laatste plek. PROGNOSE: Wit Blauw wint.

  HKV Ons Eibernest zal tegen DOS Kampen weer alle zeilen moeten bij zetten. Beide ploegen staan op 6 punten en de winnaar lijkt voorlopig uit de gevarenzone te zijn. Het belooft een duel op het scherpst van de snede te worden want beide teams willen wanneer de koploper een foutje maakt graag weer aansluiten. PROGNOSE: een licht voordeel voor HKV Ons Eibernest.

  ZKV en tegenstander BEP zitten momenteel in zwaar weer. Beide staan slechts 1 punt voor op FIKS en moeten dus winnen om voor te blijven. Dit zal een duel worden waar het resultaat echt voorop zal staan en de spanning enorm zijn wat het spel niet ten goede zal komen. Diegene met de meeste controle over de zenuwen wint. PROGNOSE: ZKV wint.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  C

  Ook hier is er één team (TOP 4) wat ongeslagen is en 5 punten voorsprong heeft op de naaste achtervolgers. Het verschil tussen nummer 2 en nummer 8 is slechts 4 punten wat dus een spannend vervolg van de competitie moet gaan opleveren.

  Victum 2 staat op plek 7 en krijgt de koploper TOP 4 op bezoek. Zal Victum voor een verrassing kunnen zorgen of gaat TOP een makkelijke wedstrijd tegemoet. Het jonge team uit Houten zal er in ieder gevl alles aan doen, maar de ervaring van de Sassenheimers zal de doorslag geven. PROGNOSE: TOP 4 wint.

  DIE HAGHE 2 heeft een mindere fase achter de rug en moet de gedeelde 2e plek nu zien te prolongeren met het op bezoek komende Sporting Trigon 2 wat juist in goeden doen is. De Leidse formatie kan bij winst eventueel de laatste plaats verlaten. PROGNOSE: Een kleine winst voor Die Haghe 2

  HKV Ons Eibernest 2 staat ook op de gedeelde 2e plek en ontvangt het lastige BLAUW WIT 3 wat 2 punten achterstand heeft. Ook voor dit duel geldt dat de punten gepakt moeten worden om niet in de problemen te komen. PROGNOSE: HKV Ons Eibernest 2 wint.

  Het op de gedeelde 2e plek staande ZKV2 zal tegen BEP 2 aantreden. De Zaandammers willen in eigen huis graag verder afstand nemen van de opponent terwijl BEP juist de winst nodig heeft om op gelijke hoogte te komen. PROGNOSE: ZKV 2 wint.

  Worden de huidige koplopers afgetekend kampioen of komt de concurrentie nog in de buurt. Wie gaan er degraderen en wie speelt er beslissingswedstrijden om in deze klasse te blijven. Over een aantal weken zal hier meer duidelijkheid over zijn. Voor nu wens ik iedereen weer veel plezier bij het aanmoedigen van uw favorieten.

  Willem Kipp