• Voorbeschouwing (reserve) overgangsklasse C (speelronde 6)

  De vorige speelronde heeft Die Haghe goede zaken gedaan door de topper tegen Wit Blauw te winnen en door de andere uitslagen verder uit te lopen. Tussen nummer 2 en 8 is er een verschil van slechts 4 punten. Deze week staat er dus voor iedereen wat op het spel.

  FIKS staat op een gedeelde 7e plek maar wist wel de eerste overwinning binnen te slepen. Nu komt koploper DIE HAGHE op bezoek wat nog zonder puntverlies is. Bij Fiks moet het vooral van de heren komen maar treffen nu de beste verdediging van deze poule. De dames moeten flink aan de bak tegen hun Haagse tegenstanders welke goed op dreef zijn. Die Haghe is in ieder geval gewaarschuwd en zal Fiks zeker niet onderschatten. PROGNOSE: Die Haghe gaat ongeslagen het jaar uit.

  SPORTING TRIGON krijgt te maken met nummer 2 WIT BLAUW en voor beide is het de vraag hoe de nederlaag is verwerkt. Beide teams scoorde slechts 14 keer maar kreeg de ploeg uit Kampen er wel 32 om de oren waar de Leidse formatie er 20 tegen kregen. Het onderling verschil is 3 punten. Kan Sporting Trigon aanhaken of sluit Wit Blauw dit jaar positief af. PROGNOSE: Sporting Trigon wint.

  BEP is de andere ploeg op de gedeelde 7e plaats staat maar won ook hun laatste wedstrijd. Tegen HKV Ons Eibernest, wat inmiddels op een 3e plek staat, moet het mogelijk zijn om dit voor eigen publiek te herhalen. Schutter Mark Brugman lijkt de korf weer te hebben gevonden waar bij HKV Thom Voskamp de laatste wedstrijd maar 3 keer wist te scoren. In dit duel gaan de dames wellicht een beslissende factor zijn. PROGNOSE: BEP komt op gelijke hoogte.

  DOS KAMPEN gaat strijden tegen ZKV waarvan de winnaar wellicht naar de 3e plek kan stijgen. Beide staan op 4 punten en spelen een tot nu toe wisselvallige zaalcompetitie. In de thuiswedstrijden is gebleken dat DOS moeilijk te verslaan is maar geen onmogelijke opgave. Dit wordt een wedstrijd welke tot het eind toe spannend zal blijven en diegene welke het hoofd koel houdt wint. PROGNOSE: DOS wint nipt.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  C

  In deze poule heeft TOP 4 het heft in handen en staat met 3 punten voorsprong aan kop van de ranglijst. Het verschil tussen nummer 2 en 7 bedraagt 3 punten dus ook hier staan er deze ronde veel belangen op het spel. Jammer is dan wel dat er 1 wedstrijd pas op 4 maart wordt gespeeld en mag je dus spreken van competitievervalsing? Hoe het ook zij ZKV 2 – BLAUW WIT 3 wordt deze ronde dus niet gespeeld.

  De wedstrijd van de week speelt zich af in Sassenheim waar TOP 4 tegen nummer 2 DIE HAGHE 2 wordt afgewerkt. De Sassenheimers hebben een zeer ervaren ploeg en zijn nog ongeslagen met slechts één verliespunt. Die Haghe heeft na 2 nederlagen weer kunnen winnen en de jonge garde zal tot het uiterste gaan om het verschil naar 1 punt te brengen. PROGNOSE: tja ik moet eerlijk zijn en dan denk ik dat TOP toch door de ervaring wint, maar mijn hart is natuurlijk geel/zwart gekleurd.

  BEP 2 heeft de weg omhoog gevonden en daar moet HKV Ons Eibernest 2 een halt aan toe zien te roepen. De winnaar sluit aan bij de bovenste helft van de ranglijst. Ook hier verwacht ik dat het tot het eind toe spannend zal blijven. PROGNOSE: Dit kan wel eens een puntendeling opleveren.

  SPORTING TRIGON 2 mag tegen VICTUM 2 proberen om de eerste punten binnen te slepen. Met nul punten is dit hard nodig maar zal moeilijk genoeg worden. Victum liet tegen Die Haghe zien dat het nooit opgeeft en strijd tot de laatste minuut. PROGNOSE: Victum wint.

  De laatste wedstrijden van dit kalenderjaar beloven veel genoeg spanning op te gaan leveren en zijn het bekijken meer dan waard.

  Voor nu wens ik iedereen hele fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling.

  VEEL PLEZIER !!!

  Willem