• Voorbeschouwing speelronde 4 (reserve) overgangsklasse C

  Na 3 speelronden zijn nog 2 teams zonder puntverlies. Die Haghe en Wit-Blauw staan 2 punten voor op de achtervolgers DOS Kampen en Sporting Trigon. ZKV en HKV moeten met 4 punten achterstand voorlopig toezien hoe de concurrenten het doen. BEP en FIKS staan puntloos onderaan.

  DIE HAGHE ontvangt in Sporthal Houtrust DOS Kampen en dit is meteen de topper van de week. Die Haghe blaakt na de winst op HKV van het zelfvertrouwen, maar dat kan ook van de tegenstander worden gezegd. Waar Die Haghe 4 bepalende heren heeft, daar stelt DOS 4 veel scorende dames tegenover. Met meer dan de helft van alle doelpunten en staan zij alle 4 in de top 5 van de topscoorderslijst. Eerder maakte DOS het de andere koploper erg lastig en verloren nipt. Die Haghe zal gewaarschuwd zijn en weet wat het tegen zal komen. Eerder op het veld kwamen zij elkaar tegen en toen was Die Haghe de sterkste. Om aan kop te blijven moeten de Hagenezen winnen terwijl DOS de overwinning nodig heeft om aan te blijven haken. PROGNOSE: Die Haghe wint in eigen huis.

  WIT-BLAUW is in goede vorm en lijkt klaar voor het treffen met HKV Ons Eibernest. Net als vorige week zal de druk bij de Hagenezen liggen omdat zij niet mogen verliezen om niet nu al (bijna) uitgeschakeld te worden in strijd voor de titel. Wit-Blauw kan vrij uit spelen maar, gelet op volgende week (Die Haghe), mag eigenlijk geen steek laten vallen. Jordy Last (BW) en Thom Voskamp (HKV) zijn de nummers 2 en 1 op de topscoorderslijst en dit wordt dus ook een mooi duel. PROGNOSE: HKV Ons Eibernest neemt de punten mee.

  SPORTING TRIGON krijgt in de 5 Meihal ZKV op bezoek. Voor de Leidse formatie is het belangrijk om aansluiting te behouden, terwijl voor ZKV een overwinning nodig is om niet naar beneden te moeten kijken. Sporting trigon is in de winning mood waar ZKV met 2 nederlagen op rij in een neerwaartse spiraal is gekomen. Wellicht kunnen de Zaandamse dames het verschil maken en zullen de heren hun tegenstanders onder controle dienen te houden. PROGNOSE: Sporting Trigon wint.

  Het duel tussen FIKS en BEP staat in het teken van de eerste overwinning. Wil men uit de gevarenzone komen moet er door beide gewonnen worden. Tot nu toe heeft FIKS het minst gescoord en lijkt op papier de zwakste in de poule te zijn. BEP heeft het ook moeilijk maar scoorde de laatste 2 wedstrijden goed. Zal FIKS de ploeg uit Purmerend kunnen afstoppen? PROGNOSE: BEP pakt de eerste punten.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  C

  Na het enigszins verrassende verlies van DIE HAGHE 2 gaat TOP 4 met 1 punt voorsprong aan de leiding. Ook ZKV 2 volgt op 1 punt. Blauw Wit 3, BEP 2 en HKV Ons Eibernest 2 hebben 2 punten. Victum 2 met 1 punt en Sporting Trigon 2 nog puntloos sluiten de rij.

  TOP 4 gaat het opnemen tegen BEP 2 en mag met deze tegenstander geen probleem hebben om koploper te blijven. BEP 2 moet hopen op een mindere dag bij TOP 4 en zelf een goede dag hebben. Dan maakt het kans op 1 of 2 punten. PROGNOSE: TOP 4 wint.

  DIE HAGHE 2 zal zich na het verlies van de vorige westrijd willen revancheren en daarvan moet het sterke BLAUW WIT 3 de dupe worden. Gemakkelijk zal dit niet worden, want de Amsterdammers hebben voldoende ervaring in huis om het de Hagenezen moeilijk te maken.Voor beide teams geldt dat er gewonnen moet worden om in het spoor van TOP 4 te blijven. PROGNOSE: DIE HAGHE wint nipt.

  In Leiden speelt SPORTING TRIGON 2 tegen ZKV 2. De thuisploeg wacht nog op het eerste punt en lijkt ook dit keer de punten niet te halen. Met net 13 doelpunten per wedstrijd win je geen wedstrijden. Waar men moed uit kan putten is dat ZKV 2 ook veel doelpunten tegen heeft gekregen. PROGNOSE: ZKV 2 wint.

  VICTUM 2 heeft slechts 1 punt en kan tegen HKV Ons Eibernest 2 met een overwinning zomaar een paar plaatsen stijgen. Het zal dan in ieder geval de tegenstander voorbij gaan. Moeilijk wordt het wel daar de Hagenezen met de winst van vorige week wellicht het juiste spoor hebben ontdekt en met een lekker gevoel richting Houten komen. PROGNOSE: VICTUM 2 wint.

  Zoals u merkt staan er belangrijke wedstrijden op het programma. Gaat u dus lekker naar de sporthallen om uw favoriet te steunen. Zij kunnen dit goed gebruiken en zullen u belonen met een leuke wedstrijd.

  VELL PLEZIER !!!

  Willem