• Van de voorzitter, 27 november 2016

  Afgelopen weekend een keur van activiteiten en wedstrijden. Vrijdag begon met de kampreünie, waar we een geweldige kampfilm voorgeschoteld kregen. Ook nu weer konden ouders en belangstellenden zien hoe de kinderen op professionele wijze een week lang bezig zijn gehouden met sport en spel. Het concept werkt nog steeds en dus de complimenten aan het adres van de kampleiding!
  Zaterdag ook weer een drukke dag met wedstrijden. Dit keer zag ik de E1 en E2. E1 wist een achterstand weg te werken en met hard werken de winst binnen te halen. E2 had het moeilijker en kon van Avanti niet winnen . De scheids droeg ook niet bij aan een tevreden Die Haghe E2. Ook hier blijkt dat begeleiding van jonge scheidsrechters noodzaak is.
  's avonds begon de Sint- en Pieten disco voor de E, F en Kangoeroes. Gelukkig wist de Sint ook dit jaar weer de weg naar ons clubhuis te vinden. De Feestcommissie had goed uitgepakt en dus ook voor hun de complimenten. Aansluitend was er de feestavond voor de jeugd. Een geweldige aankleding van het clubhuis. Dank aan Wijnhandel J.P. Alsem en Jutterskeet Ome Jan.  De organisatie was weer in handen van de evenementencommissie, en ook die commissie heeft laten zien tot veel in staat te zijn. 
  Als klapstuk van de zaterdag de wedstrijden van het 2e en 1e. Dat HKV/Eibernest garant staat voor spektakel bleek al bij de wedstrijd van het 2e. Even leek het er op dat Die Haghe langszij kon komen maar kwam hiervoor net te kort. Eind van de wedstrijd toch de spanning. Helaas niet de winst voor Die Haghe. Dat de wedstrijd van de 2e teams een leuke opwarmer waren voor de wedstrijd erna is wel gebleken. Van begin tot eind wisten beide ploegen het publiek te vermaken. Een hoog tempo, een falende schotklok, een vallende scheids, etc. Vooral de tweede helft een geweldig spelend Die Haghe dat simpelweg de tegenstander weg speelde. De schoten die de 1e helft niet vielen waren nu gewoon doelpunten. Een belangrijke overwinning. Het publiek moest de tijd nemen, door het constante falen van de schotklok liep de wedstrijd enorm uit. Voor mij was duidelijk dat de steun van het publiek heeft bijgedragen aan het resultaat. Laten we hierin ook een stap maken en ons 1e massaal blijven steunen. Ik heb begrepen dat de supporterscommissie Caldonia ondersteuning nodig heeft, wie zou daar mee willen helpen?
  Vorige week hadden wij in de Houtrust een mooi programmaboekje, voor het realiseren hiervan nog de dank aan drukkerij Vink. 
  Op de valreep het bericht dat Die Haghe 6 de 1e overwinning van dit seizoen heeft behaald, top! Tot zover.
   
  René Benning