• Achilles C1 – Die Haghe C1: Revanche!

Na de goede wedstrijd van vorige week moest dat deze week een vervolg krijgen in de uitwedstrijd tegen Achilles. In de uitwedstrijd op het veld hebben wij de wedstrijd na een 1-5 voorsprong alsnog weggegeven, omdat we niet met bepaalde zaken om konden gaan.

Deze wedstrijd was echter alles anders. We hebben hard getraind en weer stappen gezet met elkaar. We wisten dat Achilles weer veel druk wilde zetten. Waar we de eerste wedstrijd tegen hen daar geen antwoord op hadden, hadden we nu duidelijke afspraken met elkaar gemaakt.

In het begin was het nog wat aftasten en bleven beide ploegen bij elkaar in de buurt. Je zag echter wel dat iedereen zich goed aan de afspraken hield. We kwamen dan ook tot goede kansen en het was een kwestie van tijd voordat we gingen afronden. Verdedigend hadden we de zaakjes redelijk goed op orde, maar moesten er nog wat slordigheidjes en onoplettendheden uit. Ook het aantal plaatsfouten was vandaag onnodig hoog. We gingen echter wel rusten met een 5-6 voorsprong dankzij een stip in de laatste minuut van de eerste helft.

Tijdens de rust gaven wij aan dat we op de goede weg waren, maar dat het vooral verdedigend dus nog een tandje scherper moest en dat de plaatsfouten eruit moesten.

De tweede helft kwamen we dan eindelijk helemaal los en speelde de C1 alle schroom van zich af. Verdedigend waren we heel geconcentreerd en kwam Achilles er niet meer aan te pas. Aanvallend was het genieten voor het vele opgekomen publiek. De ene mooie bal volgde de andere op. Het ging zo hard dat we zelfs de 10 verschil nog hebben kunnen maken, eindstand 7-17.

Dit moest natuurlijk nog even gevierd worden en zo kan het gebeuren dat Maurice voorstelde om Die Haghe C1 aan een Mannequin Challenge te wagen. Uiteraard willen we jullie deze niet onthouden en is deze op Youtube te vinden:

Volgende week wacht ons ONDO. Die kennen we natuurlijk ook goed en als(!) wij wederom hard trainen en net zo hard werken als gisteren dan liggen ook hier weer kansen. Voor de liefhebbers; zaterdag om 16:30 uur in de Gaslaan. Komt dat zien!