• Voorbeschouwing speelronde 2 (reserve) overgangsklasse C

  VOORBESCHOUWING  (reserve)OVERGANGSKLASSE  C  speelronde 2

  De eerste wedstrijden zijn gespeeld en meteen viel er een verrassing te noteren. Topfavoriet HKV Ons Eibernest moest een nederlaag tegen ZKV incasseren. Die Haghe, Sporting Trigon en Wit-Blauw pakten de eerste punten.  HKV, DOS, FIKS en BEP gaan proberen om deze speelronde hun eerste punten binnen te halen.

  De topper van deze week speelt zich af in sporthal Houtrust te Den Haag waar DIE HAGHE en ZKV elkaar treffen. ZKV zal met vertouwen deze wedstrijd tegemoet zien maar ook Die Haghe, wat een mooie overwinning op BEP behaalde, kan hetzelfde zeggen. Op het veld werd er nog van BEP verloren maar nu bleek het een maatje te groot. De Zaandammers blijken een stugge ploeg en geven nooit op. Tegen HKV wist het een achterstand in de slotfase weg te werken. Die Haghe is in ieder geval gewaarschuwd. PROGNOSE: Die Haghe wint.

  SPORTING TRIGON krijgt thuis DOS KAMPEN op bezoek. De Leidse ploeg van coach Maarten van Vliet won de streekderby tegen FIKS maar wist nog niet helemaal te overtuigen. Jan Wiegers, coach van DOS, zal zijn strijdplan wel hebben klaar liggen om de ervaren tegenstander te bestrijden. Zelf zag hij zijn ploeg nipt verliezen maar scoorde wel 29 doelpunten. PROGNOSE: Sporting Trigon pakt de punten.

  WIT-BLAUW scoorde de vorige wedstrijd 31 doelpunten en dat geeft de ploeg een bust om BEP ook op een nederlaag te trakteren. Het collectief is het sterke wapen van dit team en kan het iedere tegenstander moeilijk maken. In Kampen zullen de bezoekers goed bij de les moeten zijn om niet nu al af te haken bij de bovenste plekken. Zullen de heren uit Purmerend het verschil kunnen maken? We gaan het zien. PROGNOSE: Wit-Blauw wint.

  HKV Ons Eibernest zal de nederlaag tegen ZKV voor eigen publiek van zich af willen spelen en daar lijkt FIKS de juiste tegenstander voor. Echter zal het de tegenstander niet moeten onderschatten anders kan het wellicht weer de deksel op de neus krijgen. De ploeg uit Oegstgeest zal met veel strijd de wedstrijd ingaan en kan tegen deze favoriet vrij uit spelen. PROGNOSE: HKV wint in eigen hal.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  C

  Ook hier viel er een verrassing te noteren want Blauw Wit 3, één van de favorieten, moest een punt afstaan aan Victum 2. Die Haghe 2, TOP 4 en ZKV 2 pakten de volle winst. HKV Ons Eibernest 2, Sporting Trigon 2 en BEP 2 zijn logischerwijs nog puntloos.

  De wedstrijd tussen DIE HAGHE 2 en het Zaandamse ZKV 2 is meteen een topper. Die Haghe wist een ruime overwinning te boeken waar ZKV 2 met het kleinste verschil won. De Hagenezen zijn het gehele seizoen al op dreef en willen dit graag zo houden maar ZKV 2 zal niet naar Den Haag af reizen om zich zomaar aan de kant te laten schuiven. Het beloofd een spannend duel te gaan worden. PROGNOSE: Die Haghe 2 wint.

  SPORTING TRIGON 2 gaat tegen BLAUW WIT 3 een lastige thuiswedstrijd tegemoet. De Amsterdammers gelden als één van de favorieten en zullen dit graag willen waar maken. In de 5 mei hal weet je het echter nooit en misschien kan de gastploeg verrassen. PROGNOSE: Blauw Wit 3 neemt de punten mee.

  VICTUM 2 zal het in eigen huis gaan opnemen tegen BEP 2 en zal na de puntendeling met TOP 4 nu de winst willen pakken. BEP 2 heeft een behoorlijke tik tegen Die Haghe opgelopen en zal het zeker anders moeten doen om niet in de problemen te komen. PROGNOSE: de thuisploeg wint.

  HKV Ons Eibernest 2 speelt in eigen hal tegen TOP 4 en dit beloofd een leuk duel te gaan worden. Met veel strijd zullen de Eibers alles uit de kast halen om tegen deze favoriet de eerste punten te behalen. De Sassenheimers zijn een ervaren ploeg en moeilijk te verslaan. Zal dit ook nu blijken? PROGNOSE: TOP 4 blijft aan de goede kant van de score.

  Er staan dus alleen maar leuke wedstrijden op het programma om te gaan zien. Laat de supporters voor de sfeer zorgen terwijl de spelers de rest doen.

  Ik wens een ieder veel succes en plezier.

  Willem