• Voorbeschouwing speelronde 7 (reserve) overgangsklasse D

  Met nog 1 ronde te gaan, voordat de zaalcompetitie begint, lijkt het er op of in de overgangsklasse Sporting Delta op weg is naar de titel. Zelf won het ternauwernood terwijl Die Haghe onverwachts verloor. Hierdoor staan zij 4 punten los op de nummer 2 en 5 punten op nummer 3. Deze ploegen moeten dus winnen en hopen op een fout van de koploper.

  OVERGANGSKLASSE  D

  SPORTING DELTA neemt het thuis op tegen DOS Kampen wat op een gedeelde 6e plek staat en lijkt een 7e overwinning voor hen in de maak. Maar de laatste wedstrijd wist het met slechts één doelpunt verschil te winnen en dat zal de bezoekers hoop geven om eventueel een stunt uit te halen. PROGNOSE: Sporting Delta wint ook hun 7e wedstrijd.

  DIE HAGHE ontvangt in Den Haag promovendus PERNIX. Dit zijn respectievelijk de nummers 2 en 3 en willen zij kans op de titel behouden dan is winst noodzakelijk. Voor de verliezer lijken dan de returnwedstrijden van de veldcompetitie een formaliteit te gaan worden. Die Haghe liep de laatste wedstrijd tegen een zeperd op en zal dit voor eigen publiek graag recht willen zetten. Pernix speelt als promovendus lekker vrijuit en zal dat ook nu weer doen. PROGNOSE: Die Haghe wint met miniem verschil.

  Het op een gedeelde 4e plaats staande DE MEEUWEN  en GKV strijden om een plaats in de middenmoot en om voorlopig veilig te zijn voor plek 7. Voor de Puttenaren is er het voordeel dat zij momenteel de topscoorders van deze competitie in huis hebben. Bart Nieuweweg en Lieveke Meiling vinden makkelijk de korf en de vraag is of GKV hen kan afstoppen. Zelf heeft de Gorcumse formatie vertrouwen geput uit de laatste wedstrijden waar lekker werd gekorfbald. PROGNOSE: Beide teams houden één punt over aan deze confrontatie.

  De strijd om de degradatie plek kan na deze wedstrijd al bijna zijn beslist. Wanneer RUST ROEST verliest van BEP, staat het vast op de laatste plek en moet het na de zaal echt een stuk beter gaan doen. BEP is na de winst op Die Haghe in de winning mood en met veel vertrouwen naar Endhoven afreizen. PROGNOSE: BEP wint.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  D

  In deze klasse zijn er nog 5 kanshebbers op de titel. Die Haghe 2 (10), Pernix 2 (10), Sporting Delta 2 (9), GKV 2 (7)en Dos Kampen 2 (7). Bep 2 (2), De Meeuwen 2 (1) en Rust Roest 2 (0) lijken te gaan uitmaken wie er op de plekken 7 en 8 gaan eindigen.

  Dé wedstrijd van deze week is de confrontatie tussen de koplopers DIE HAGHE 2 en PERNIX 2. In Den Haag wordt er gespeeld om wie zich “herfstkampioen” mag noemen. Die Haghe scoort tot nu toe makkelijk met vorige week het seizoensrecord van 26 doelpunten. Het team van Terry Hereijgers zal dit zeker in deze wedstrijd willen verbeteren, maar winst staat voorop. Voor Pernix geldt natuurlijk hetzelfde en zullen er dan ook alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. PROGNOSE: Die Haghe 2 wint met klein verschil.

  SPORTING DELTA 2 zal het puntverlies van de laatste wedstrijd tegen DOS Kampen 2 graag recht willen zetten. Zeker om in het spoor van de koplopers te blijven. Toch zal het geen gemakkelijke opgave worden. De gasten staan slechts op 2 punten achterstand en kunnen dus op gelijke hoogte komen. PROGNOSE: Sporting Delta 2 wint.

  DE MEEUWEN heeft, door de 2 punten in mindering, slechts 1 punt maar gaan met de week steeds beter spelen. Tegen GKV 2 gaan zij op jacht naar de 2 punten en stijgen op de ranglijst. Echter zal GKV 2 zich niet zo maar naar de slachtbank laten leiden en om nog mee te blijven doen de wedstrijd naar zich toe willen trekken. PROGNOSE: Ik voorzie een puntendeling.

  De laatste wedstrijd is net als bij de eerste teams zéér belangrijk voor RUST ROEST 2. De Wedstrijd tegen BEP 2 is dan ook van groot belang. Voor Rust Roest 2 om aan te sluiten bij de onderste ploegen en voor BEP 2 juist om daar van weg te komen. PROGNOSE: BEP 2 wint.

  De laatste veldwedstrijden van dit jaar worden er om van te smullen. Ondanks de kou roep ik iedereen op om zijn/haar ploeg aan te komen moedigen.

  VEEL PLEZIER !!!

  Willem Kipp