• Die Haghe loopt domper op

In de voorlaatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie in de OVERGANGSKLASSE D kreeg Die Haghe met de nederlaag tegen BEP een behoorlijke domper te verwerken. De Hagenezen kwamen nooit echt goed in de wedstrijd en de 24-18 nederlaag was terecht. Het sterkste punt, de rebound met de lange mannen, kwam er deze wedstrijd niet uit. Veel aanvallen kwamen hierdoor niet verder dan één schot en wanneer er langer aangevallen kon worden werd de korf in de meeste gevallen niet gevonden.

Toch begon Die Haghe met de eerste score van de wedstrijd, maar naar later bleek dat dit tevens de enige keer was dat het op voorsprong kwam. Bij BEP waren het vooral Mark Brugman en Robert Oudejans welke de gastploeg op sleeptouw namen en een plaag voor de verdediging aan Haagse zijde waren. Na de 5-3 in de 12e minuut wist Die Haghe dit verschil tot vlak voor rust tot 2 te beperken. Een gemiste strafworp en een score van BEP bracht de ruststand op 14-11.

Direct na rust was het Die Haghe wat snel het verschil naar 1 terugbracht en dacht iedereen dat het nu er op en erover zou gaan. Maar niets bleek minder waar want BEP was hierna zéér effectief in het afronden en liep binnen 9 minuten uit naar 17-13. Coach Aad van Rijthoven probeerde met 2 wissels het tij nog te keren wat heel even leek te gaan lukken. Maar bij 20-17 was er weer een goede periode aan de zijde van Bep en met 4 doelpunten op rij besliste het de wedstrijd en mocht Die Haghe het laatste doelpunt van de wedstrijd maken 24-18.

Door deze nederlaag is de achterstand op koploper Sporting Delta nu 4 punten en zal het volgende week tijdens de laatste veldwedstrijd van dit jaar tegen Pernix uit een ander vaatje moeten tappen om niet nog meer averij op te lopen.

Doelpuntenmakers: Mark  5, Kelly en Jeroen 3, Annemiek en Victor 2, Nienke, Arie en Koen 1.

Die Haghe 2 wist wel te winnen van de reserves van BEP. Ondanks de 26 doelpunten, was het geen prettige wedstrijd om naar te kijken. Die Haghe 2 was vele malen sterker en kwam nooit in gevaar. Wel kreeg het onnodig veel tegendoelpunten (20) te incasseren. Na afloop bleek concurrent Sporting Delta 2 een punt verloren te hebben tegen GKV en staan Die Haghe 2 en Pernix 2 gebroederlijk bovenaan.

Al snel in de wedstrijd nam Die Haghe 2 een 1-3 voorsprong om deze niet meer af te staan. Na 15 minuten was het verschil verdubbeld naar 3-7 en dit bleef zo tot aan de 25e minuut. Bij de rust was het verschil nog iets groter en met 7-13 kon men aan de thee. Het begin van de 2e helft was de concentratie iets minder aanwezig en wist BEP 2 iets terug te komen maar als snel nam Die Haghe het heft weer in handen en liet BEP 2 merken dat er echt niets te halen viel. Het is dat Die Haghe te veel momenten van verslapping toonde waardoor de thuisploeg mee kon scoren en uiteindelijk stond er 18-24 op het scoreformulier.

Zoals gezegd staan Die Haghe 2 en Pernix 2 samen aan de leiding en juist deze ploegen treffen elkaar voor de laatste veldcompetitiewedstrijd van dit jaar aan de Baambruggestraat. Het beloofd een zeer spannend duel te gaan worden want het onderling doelsaldo is over 6 wedstrijden slechte 5 doelpunten in het voordeel van Die Haghe 2.

Doelpuntenmakers: Koen en Cliff 6, Bastiaan 5, Jaimy 3, Barbara en Jill 2 en Zinzi en Julia 1