• Voorbeschouwing spelronde 5 (reserve)overgangsklasse D

  Na de vorige speelronde is er het één en ander wat duidelijker geworden in de stand. Koploper is nog altijd met 8 punten het ongeslagen Sporting Delta, Die Haghe volgt daar vlak achter op 2 punten. Daarachter volgen GKV, DOS Kampen en Pernix met 4 punten en De Meeuwen met 5 punten. BEP (2pnt) en Rust Roest (1 punt) staan dus voorlopig in de gevarenzone. Na deze speelronde zullen er waarschijnlijk nog 2 teams de wachtkamer gaan bezoeken want de nummers 3 en 4 én de nummers 5 en 6 spelen tegen elkaar.
  OVERGANGSKLASSE D
  SPORTING DELTA mag het in de thuiswedstrijd tegen BEP op papier niet al te moeilijk gaan krijgen. Echter wist BEP de vorige wedstrijd de eerste punten binnen te halen. De Dordtse formatie had het de laatste wedstrijden qua uitslagen moeilijk door met klein verschil te winnen. Benieuwd of Frank Vogt hersteld zal zijn van de opgelopen knieblessure. PROGNOSE: Sporting Delta wint overtuigend.
  De wedstrijd tussen RUST ROEST en DIE HAGHE mag ook voor de Hagenezen geen al te moeilijke opgave worden. Echter ligt hier het gevaar van onderschatting op de loer. De Lichtstedelingen behaalde hun eerste punt en daar willen zij er graag 2 aan toe voegen. Bij Die Haghe zal de lengte bij de mannen het verschil moeten gaan maken. PROGNOSE: Die Haghe pakt weer 2 punten.
  DOS Kampen gaat het in strijd om de 3e plaats opnemen tegen het gelijkstaande GKV/Enomics. Beide teams verloren hun laatste duel en moeten winnen om omhoog te kunnen kijken. De verliezer zich dan op de ploegen onder zich moeten gaan richten. PROGNOSE: DOS Kampen wint.
  Ook de wedstrijd tussen DE MEEUWEN en PERNIX heeft dezelfde belangen als de hier boven genoemde wedstrijd. Voor mij is Pernix als pomovendus een aanwinst voor de overgangsklasse. Zal de thuisploeg de redelijk makkelijk scorende dames weten af te stoppen en zelf hun eigen dames goed in stelling weten te brengen? PROGNOSE: De Meeuwen wint.
  RESERVE OVERGANGSKLASSE D
  Koploper Sporting Delta 2 verloor van Pernix 2 en door de andere uitslagen staan zij nu samen met Die Haghe 2 en DOS Kampen 2 aan kop met 6 punten. GKV 2 (4 pnt) en BEP 2 (2 pnt) volgen daarachter terwijl De Meeuwen 2 9 2 pnt in mindering)en Rust Roest 2 zonder punten onderaan.
  De wedstrijd van de week is dit keer in Kampen waar DOS 2 het opneemt tegen GKV 2. Dos 2 moet winnen om aan kop te blijven en GKV 2 om aansluiting bij de top te houden. Een interessant duel om te zien. PROGNOSE: DOS 2 wint.
  In Eindhoven speelt RUST ROEST 2 de wedstrijd tegen DIE HAGHE 2. De Eindhovenaren hebben het erg moeilijk en dat zal dit keer niet anders worden. De Hagenezen zijn één van de titelkandidaten en willen dat graag laten zien. Zal het hen gaan lukken om weer boven de 20 doelpunten te scoren? PROGNOSE: een makkelijke overwinning voor Die Haghe 2.
  DE MEEUWEN 2 ontmoet op eigen veld het verrassende PERNIX 2. Ook hier zijn de Leidse dames zuiver in het schot en beschikken ook over enkele heren die goed scoren. Bij de thuisploeg zal het vooral van het collectief moeten komen. PROGNOSE: Pernix 2 wint.
  In Dordrecht staat SPORTING DELTA 2 tegen BEP 2 op het programma. De thuisploeg zal de nare smaak van vorige week weg willen poetsen. BEP 2 is gewoon niet de ploeg van het vorig seizoen maar zal per wedstrijd steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Of dit tegen Sporting Delta 2 al gebeurt? We gaan het zien. PROGNOSE: grote overwinning voor Sporting Delta 2.
  Hoewel de temperaturen tot normale waarde is gedaald, zal het er op de velden heet aan toe gaan. Ga lekker naar uw favoriet kijken, dan zullen zij uw hart vast en zeker verwarmen.
  VEEL PLEZIER !!!
  Willem