• Voorbeschouwing tweede speelronde (reserve) overgangsklasse D

  De kop van de competitie is er af en wisten zowel titelkandidaat Sporting Delta als Die Haghe hun 1e wedstrijd in winst om te zetten. De verrassing was toch wel de winst van Pernix bij BEP. De wedstrijd tussen GKV en Rust Roest wordt 13 september ingehaald. In de reserve hoofdklasse waren er dezelfde resultaten zodat de ranglijst bij beide poules er hetzelfde uitziet.

  Deze speelronde staan er weer fantastisch mooie wedstrijden op het programma en beloofd het weer een spannende zaterdag te gaan worden.

  OVERGANGSKLASSE  D

  De topper is deze week in Den Haag te zien waar DIE HAGHE het gaat opnemen tegen SPORTING DELTA. Vorig seizoen bleken deze duels altijd veel spanning en spektakel op te leveren en de verwachting is dat dit nu ook weer zo zal zijn. Beide teams beschikken over 4 lange heren en zal vooral de rebound een belangrijk onderdeel worden. Bij Sporting Delta zijn vooral de heren die het scorend vermogen op zich nemen, maar ook de dames pakken hun doelpunten mee. Aan Haagse zijde was het tegen DOS Kampen een collectief waar iedereen de doelpunten kan maken. Het team welke m.i. het beste dames 4-tal heeft zal er met de punten vandoor gaan. De supporters zullen een heerlijke wedstrijd gaan zien. PROGNOSE: Die Haghe wint door thuisvoordeel.

  PERNIX ontvangt het Gorinchemse GKV wat nogal een gedaantewisseling heeft ondergaan. Alle 4 de heren van vorig seizoen zijn vertrokken of gestopt en ook bij de dames zijn er veranderingen te zien. Toch heeft het een aantal spelers aan zich weten te binden waardoor er genoeg kwaliteit is om bovenin mee te doen. Pernix heeft vertrouwen opgedaan tegen BEP en speelt een fris spelletje waar menig tegenstander het moeilijk zal gaan krijgen. Zullen de Leidenaren wederom kunnen verrassen? PROGNOSE: Pernix wint nipt.

  DE MEEUWEN zullen het verlies van de 1e wedstrijd tegen BEP graag goed willen maken. Tegen Sporting Delta kwam het de 2e helft sterk terug maar moesten toch het onderspit delven. BEP verloor ook en om niet in een neerwaartse spiraal te komen zijn de punten dus nodig. Beide teams hebben nogal wat in moeten passen ten opzichte van vorig seizoen en de vraag is wie er zo snel mogelijk een geoliede ploeg van weet te maken. PROGNOSE: De Meeuwen zijn iets verder en houden de punten in Putten.

  Voor RUST ROEST komt hun 1e wedstrijd het Kampense DOS op bezoek. Rust Roest heeft ook een metamorfose ondergaan na het vertrek van een aantal spelers. Vooral het vertrek van topscoorster Lara Heijboer zal een gemis zijn. Zal de nieuwe technische staf het voor elkaar krijgen om er weer een mooi team van te maken? DOS Kampen verloor tegen Die Haghe en zal misschien van de nog niet helemaal ingespeelde Eindhovense formatie kunnen profiteren. PROGNOSE: Door het thuisvoordeel en de steun van het publiek wint Rust Roest.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  D

  Ook hier de topper tussen DIE HAGHE 2 en SPORTING DELTA 2 in Den Haag. Beide teams wonnen de 1e wedstrijd met 21-15 en willen graag de eerste tik aan de tegenstander uitdelen. De Kanaries zijn met een aantal nieuwkomers behoorlijk sterker geworden en wonnen de oefenwedstrijd eerder in de voorbereiding. Sporting Delta weet dus wat het kan verwachten en zullen zich vast gewapend hebben. PROGNOSE: Die Haghe 2 wint.

  PERNIX 2 tegen GKV 2 kan een interessant potje gaan opleveren. Een onbevangen Leidse ploeg tegen een Eindhovense formatie welke wellicht nog zoekende is. PROGNOSE: Pernix wint.

  DE MEEUWEN 2 speelt thuis tegen BEP 2 en beide zullen er vol voor gaan om te winnen. Wat zullen deze ervaren ploegen kunnen brengen. PROGNOSE: De thuisploeg pakt de punten.

  Tenslotte Spelen RUST ROEST 2 en DOS KAMPEN 2 in Eindhoven tegen elkaar. Op sportpark De Strijp zal iedereen benieuwd zijn hoe de thuisploeg het zal gaan doen. DOS Kampen verloor van Die Haghe en zal uit een ander vaatje moeten tappen. PROGNOSE: Rust Roest wint.

  Welke ploegen pakken hun tweede overwinning en wie blijft er puntloos. Dat is de vraag na deze speelronde. U kunt dit zelf gaan zien wanneer u uw favoriet gaat bekijken.

  VEEL PLEZIER !!!

  Willem Kipp