• DOS KAMPEN VELTMAN – DIE HAGHE………goed begin is het halve werk

3 september 2016 stond al een tijdje in de agenda wanneer het seizoen 2016-2017 stond vermeld. Met een behoorlijk vernieuwde selectie begon Die Haghe aan de voorbereiding. Bij de heren een 4-tal nieuwelingen, terwijl er vanuit de jeugd een aantal dames doorstroomden. Ook kwam er een nieuwe coach bij en nu kon het dan echt gaan beginnen.

De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen meteen dan maar een aardig stukje weg om in Kampen tegen het plaatselijke DOS Veltman aan te treden welke ook in de zaalcompetitie zal worden tegen gekomen.

Het team van Aad van Rijthoven (coach) stond te trappelen om op het kunstgras met stukjes rubber (ipv zand) de strijd aan te gaan en begon dan ook voortvarend. Die Haghe nam na 3 minuten een 0-2 voorsprong maar hierna stokte het even een aantal minuten. DOS kwam tot 2-2 terug in de 11e minuut toen daar nieuweling Jeroen Preuninger een fabuleuze doorloopbal wist af te ronden. De scores tot aan de 23e minuut gelijk op waarna Die Haghe uitliep naar 7-10. DOS vocht zich echter weer terug tot 11-11 maar was het Die Haghe bij de rust toch met 11-13 naar de kleedkamer ging.

Na de rust stond er een ontketend Die Haghe op het veld. Met vlot combinatiekorfbal en sterk verdedigend werk was het na 56 minuten 15-19 en was het gat geslagen. De thuisploeg probeerde het wel echter bleef Die Haghe goed bij de les en via 17-23 werd het uiteindelijk 19-25.

Een mooi opmaat voor volgende week, want dan komt topfavoriet Sporting Delta naar de Baambruggestraat.

Doelpuntenmakers: Victor 6, Jeroen 5, Annemiek 4, Mark 4, Kelly 2, Marit 1, Arie 1

Ook Die Haghe 2 wist de punten mee naar Den Haag te nemen na de 15-21 winst op de reserves van DOS. De eerste minuten bleek al dat Die Haghe 2 sterker was, maar wist dit nog niet in doelpunten uit te drukken. Pas in de 8e minuut was er het openingsdoelpunt en een paar minuten later was het 0-3. Wat er tot aan de 26e minuut gebeurde weet ik niet, want DOS had ineens de geest te pakken en nam een 7-3 voorsprong. Dit bleek voor het team van Terry Hereijgers (coach) het sein om een tandje bij te schakelen en met 8-6 brak de rust aan.

Het begin van de 2e helft speelde Die Haghe 2 werkelijk wervelend. De ene aanval was nog mooier dan de andere en de accuratesse bij het afwerken was fenomenaal. Na de 8-13 nam het pas wat gas terug en speelde het rustig de wedstrijd uit.

Doelpuntenmakers: Koen 7, Robin 5, Zinzi 3, Jaimy 3, Nienke 2, Suzanne 1