• VOORBESCHOUWING (reserve) OVERGANGSKLASSE B… speelronde 12

  De KNKV wil dat er voor de laatste 4 wedstrijden een vast eerste team wordt doorgegeven en deze spelers mogen dan niet voor een lager team uitkomen. Dit is de aanleiding voor een aantal clubs welke veilig denken te zijn of het kampioenschap gaan behalen een aantal spelers (of in zijn geheel) voor het tweede team laten uitkomen om zodoende dit team veilig te spelen of kampioen te maken. Zo kunnen deze spelers ook invallen bij het eerste team indien het nodig is en dus ook wordt gedaan. Natuurlijk een belachelijke regel, maar als de mogelijkheid hiervoor wordt geboden dan begrijp ik wel dat hier gebruik van wordt gemaakt. Mede hierdoor is de spanning toegenomen.

  ROHDA is één van de clubs welke de bovenstaande regel heeft toegepast en heeft beide teams omgedraaid. Er van uitgaande dat zij kampioen zullen worden, willen zij dit ook met het tweede team bewerkstelligen. Ook BEP En Die Haghe hebben van deze regel gebruik gemaakt en de teams aangepast. Beide 2e teams strijden tegen degradatie en proberen dit op deze manier te ontlopen. De overige teams zijn volgens mij niet aangepast en kunnen door deze regel het kind van de rekening worden.

  Is dit competitievervalsing? Volgens de regels niet, maar mijn persoonlijke mening is dat dit wel het geval is.

  Nu dan maar de voorbeschouwingen.

  OVERGANGSKLASSE  B

  Allereerst even de stand om te zien hoe het er voor staat.

  1

  ROHDA        

  20

  2

  BEP                 

  14

  3

  DE MEEUWEN

  11

  4

  DIE HAGHE

  11

  5

  RUST ROEST

  9

  6

  KCR             

  8

  7

  VRIENDENSCHAAR

  8

  8

  SPARTA      

  7

   

  Zoals u ziet komen de nummers 3 t/m 8 nog in aanmerking voor de degradatieplekken (7 & 8). Mocht na 14 wedstrijden teams een gelijk aantal punten hebben volgt een beslissingsduel.

  Koploper ROHDA verloor van De Meeuwen en is dus nog geen kampioen. Op eigen terrein heeft het tegen VRIENDENSCHAAR aan 1 punt genoeg. Is het 2e team van ROHDA, wat dus als het eerste team speelt, sterk genoeg om de bezoekers, welke 4 wedstrijden achtereen wist te winnen, van zich af te houden? Indien nodig zullen er snel spelers worden gewisseld om dit voor elkaar te krijgen. Vriendenschaar zal proberen om snel een gat te slaan om zo wellicht de 5e winst op rij en dus de broodnodige punten te behalen. PROGNOSE: ROHDA wordt na een gelijkspel kampioen.

  Het aangepaste team van BEP ontmoet in Purmerend ook een gewijzigd DIE HAGHE. Voor BEP staat er niets meer op het spel, maar wanneer Rohda wederom de punten laat liggen is er nog altijd kans op de titel. Het zal dan wel moeten winnen want bij puntverlies gaat de title naar Amsterdam. Die Haghe is nog niet veilig en heeft eigenlijk nog 2 punten nodig. Ook in deze wedstrijd verwacht ik dat er veelvuldig gewisseld gaat worden om de overwinning te behalen. PROGNOSE: Ook deze wedstrijd zal wel eens in een gelijkspel kunnen eindigen, maar mijn hart gaat, zoals u wel begrijpt, uit naar Die Haghe.

  KCR zal thuis tegen RUST ROEST en 4 puntenwedstrijd spelen. Beide teams zijn na de zaalcompetitie niet in de juiste vorm. KCR wist slechts 1 wedstrijd te winnen terwijl Rust Roest dit geen enkele maal deed en beide teams moeten strijden tegen degradatie. Voor beide scheidende coaches staat er dus heel wat op het spel. Wie gaat het beste met de spanning om. Feit is dat de verliezer in zwaarder weer terecht komt. PROGNOSE: KCR wint.

  DE MEEUWEN krijgen het Zwolse SPARTA op bezoek. Voor de Puttense formatie lijkt een overwinning genoeg om zich veilig te spelen. Sparta zal moeten winnen om niet verder achterop te raken en een bijna zekere degradatie af te wenden. PROGNOSE: De Meeuwen spelen zich veilig.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  B – de stand

  1

  KCR 2             

  15

  2

  ROHDA 2      

  13

  3

  DE MEEUWEN 2

  12

  4

  RUST ROEST 2

  11

  5

  SPARTA 2   

  11

  6

  DIE HAGHE 2

  10

  7

  BEP 2         

  10

  8

  VRIENDENSCHAAR 2

  4

   

  De strijd om het kampioenschap is nog in volle gang en theoretisch is het mogelijk dat nummer 7 nog kampioen kan worden. De plaatsen 7 en 8 gaan degraderen. Voor Vriendenschaar is het doek reeds gevallen. Zij kunnen alleen nog op gelijke hoogte komen maar in deze klasse geldt dan het onderlinge resultaat en dit is in het voordeel van Die Haghe.

  Koploper KCR 2 moet het opnemen tegen RUST ROEST 2. De ploeg uit Ridderkerk heeft de laatste 3 wedstrijden gewonnen en steekt in de juiste vorm. Om Rohda, volgende week de tegenstander, voor te blijven is winst wederom de opdracht. Net zoals het eerste team heeft Rust Roest 2 nog geen overwinning behaald en slechts 1 punt weten te behalen uit de laatste 4 wedstrijden. Zal de ommekeer er nu wel komen? PROGNOSE: KCR 2 blijft na winst alleen koploper.

  ROHDA 2 (lees 1) zal het tegen het reeds gedegradeerde VRIENDENSCHAAR 2 niet al te moeilijk krijgen. Wanneer de stand het toelaat zullen naar waarschijnlijkheid de schutters worden gespaard om eventueel bij ROHDA 1 in te vallen. Voor Vriendenschaar 2 staat er dus niets meer op het spel en kan coach Menno Kop ook hier de sterkste spelers rust gunnen om in te vallen. PROGNOSE: ROHDA 2 wint makkelijk.

  DE MEEUWEN 2 en SPARTA 2 gaan een spannend duel aan. De winnaar houdt de aansluiting naar boven terwijl de verliezer zich zorgen moet gaan maken.  De Meeuwen lijken de favoriet want Sparta wist maar 1 punt uit de laatste 4 wedstrijden te behalen. Wie heeft de zenuwen onder controle? PROGNOSE: De Meeuwen 2 wint.

  Tenslotte spelen BEP 2 en DIE HAGHE 2 de wedstrijd van de week. Beide staan gedeeld op de 7e plek en beloofd het een wedstrijd op het scherpst van de snede te gaan worden. De verliezer moet dan in de laatste 2 wedstrijden de punten zien te behalen. De winnaar heeft dan wat lucht, maar moet zich niet veilig wanen. PROGNOSE: Mijn verstand zegt dat BEP 2 de wedstrijd wint, maar ik hoop natuurlijk op Die Haghe 2.

  Het beloofd een zomerse dag te gaan worden en lijkt niets in de weg te staan om lekker op het veld aanwezig te zijn. Neem wel genoeg smeersel mee om u tegen de zon te beschermen.

  Veel Plezier !!!

  Willem