• VOORBESCHOUWINGEN (vervolg) VELDCOMPETITIE (reserve) OVERGANGSKLASSE B

  Speelronde 8

  Nu de zaalcompetitie weer is afgesloten, gaan we verder met de returnwedstrijden van de veldcompetitie.  Hoe zit het ook al weer? De kampioen in de Overgangsklasse B promoveert naar de Hoofdklasse. De nummer 8 degradeert naar de 1e klasse en de nummer 7 speelt een “play-down” tegen de nummer 7  van de Overgangsklasse D.  De verliezer van deze wedstrijd op neutraal terrein degradeert. Wanneer er voor het kampioenschap of degradatieplekken teams met een gelijk aantal punten eindigen, volgt er een beslissingsduel. De Kampioen van de Reserve-Overgangsklasse B promoveert naar de reserve-Hoofdklasse en de nummers 7 en 8 degraderen naar de 1e klasse. Mocht in deze klasse ploegen met een gelijk aantal punten eindigen, dan is het onderling resultaat beslissend.

  In de Overgangsklasse lijkt Rohda dé favoriet voor de titel met 14punten uit 7 wedstrijden. Nummer 2 BEP volgt op 4 punten met daar achter Rust Roest op 5 punten. De plaatsen 4 t/m 7 staan slechts 3 punten van elkaar vandaan en Vriendenschaar staat nog puntloos onderaan.

  In de reserve-Overgangsklasse staan Rust Roest 2 en Sparta 2 aan kop met 10 punten. De nummers 3t/m 5 staan slechts op 2 punten van hen vandaan. Die Haghe2 en BEP 2 staan op 4 punten met op de laatste plaats Vriendenschaar met 1 punt.

  OVERGANGSKLASSE

  Koploper ROHDA ontvangt het op de 5e plaats staande SPARTA. De Amsterdammers wonnen in Zwolle makkelijk en zullen nu ook wel de winst behalen. In de zaal kwam het in de Hoofdklasse tot een 4e plek terwijl de Zwollenaren met een slecht gevoel uit de zaal komen na de degradatie uit de Overgangsklasse. PROGNOSE: Rohda wint simpel.

  BEP zal het in Purmerend tegen KCR best wel eens lastig kunnen krijgen. In de zaal werd het knap 2e in de Overgangsklasse terwijl de tegenstander uit Ridderkerk 6e werd maar wel een goede 2e helft in de zaal speelde. In Ridderkerk werd het 13-17 voor BEP maar het zou wel eens kunnen dat het nu andersom zal gaan. PROGNOSE: BEP wint nipt

  DIE HAGHE zal het tegen RUST ROEST weer niet cadeau gaan krijgen. Alle 3 voorgaande wedstrijden lag het dicht bij elkaar en dat zal nu niet anders zijn. Het onderling verschil op de ranglijst is 2 punten in het voordeel van de gasten uit Eindhoven. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op topscoorster Lara Heijboer (71 doelpunten in de zaal) maar Die Haghe heeft haar tijdens de onderlinge wedstrijden redelijk in bedwang kunnen houden. Ook de Haagse dames weten doelpunten te maken en daar zal voor beide teams de sleutel liggen. PROGNOSE: Die Haghe wint met klein verschil.

  Wanneer VRIENDENSCHAAR nog iets wil, zal het tegen DE MEEUWEN de eerste punten moeten zien te behalen. Ze komen met een goed gevoel de zaal uit waar zij in de 1e klasse op een 2e plek eindigde. De Meeuwen eindigde een klasse hoger ook op een 2e positie en moesten in de laatste wedstrijd toezien dat de titel naar een ander ging. Zal de Puttense formatie dit hebben verwerkt? We zullen het gaan zien. PROGNOSE: De Meeuwen wint.

  RESERVE-OVERGANGSKLASSE

  Koploper SPARTA 2 heeft de goede lijn in de zaal door gezet en promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen. Tegenstander ROHDA 2 speelt al in de Hoofdklasse en eindigde op een mooie 3e plaats. Dit beloofd een mooi duel te gaan worden. De Amsterdammers staan op 2 punten van de Zwollenaren en zal dus moeten winnen om aansluiting te houden. Voor Sparta geldt dus dat zij deze concurrent op 4 punten kunnen zetten . PROGNOSE: In Amsterdam doen beide ploegen niet voor elkaar onder en delen de punten.

  In Den Haag ontmoet DIE HAGHE 2 medekoploper RUST ROEST 2. Het was daarom enigszins verrassend dat de Eindhovese formatie in de zaal is gedegradeerd daar waar Die Haghe op een 4e plek wist te eindigen. Maar net als bij de standaardteams beloofd ook dit weer een spannend duel te gaan worden omdat zij elkaar niet veel ontlopen. Die Haghe zal de punten hard kunnen gebruiken om weg te komen bij de 7e plek daar waar Rust Roest revanche op zichzelf zal willen nemen en laten zien dat zij in deze klasse thuis horen. PROGNOSE: Die Haghe wint.

  Voor BEP 2 en KCR 2 staan ook grote belangen op het spel. BEP2 staat gelijk met Die Haghe en heeft ook de punten hard nodig en KCR 2 wil graag bovenin mee blijven doen.  De Groen Witten uit Purmerend degradeerde uit de hoofdklasse daar waar KCR 2 zich in een klasse lager veilig speelde. Spanning voor deze wedstrijd zal dus wel eens de doorslag kunnen gaan geven. PROGNOSE: BEP 2 wint.

  Vriendenschaar 2 zal het als rode lantaarndrager moeilijk gaan krijgen tegen het gepromoveerde DE MEEUWEN 2. Zal de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam de eerste overwinning op het veld kunnen pakken? De witte brigade uit Putten zal dit graag willen voorkomen om aansluiting bij de top te houden. PROGNOSE: De Meeuwen behaald een eenvoudige winst.

  De strijd op het veld gaat in ieder geval weer losbarsten en naar ik hoop zonder al te veel wind en regen. Mocht dit wel het geval zijn, dan zou ik u willen adviseren om toch naar de velden te trekken om uw favoriet aan te moedigen want er staan een paar interessante wedstrijden op het programma.

  VEEL SUCCES !!!

  Willem