• Verslag Die Haghe 1&2 (24 september 2016)

DIE HAGHE selectie doet goede zaken tegen GKV/Enomics

Helaas kon ik zelf niet aanwezig zijn bij de wedstrijd van ons vlaggenschip. Die Haghe wist wel met 22-18 te winnen en door het verlies van Pernix staat het nu op een 2e positie vlak achter Sporting Delta. Voor een verslag van deze wedstrijd verwijs ik u graag naar de website van Haagsetopsport.nl

Bij de wedstrijd van het tweede was ik er wel en kan hier wel verslag van doen.

GKV/Enomics 2 stond voorafgaande aan deze wedstrijd vlakbij Die Haghe 2 en moesten beide teams winnen om niet verder achterop te geraken bij de koploper. Op papier zou dit dus een interessante partij kunnen worden. Die Haghe begon redelijk sterk aan de wedstrijd maar was het GKV wat de score opende en tot de 12e minuut gelijke tred kon houden. Na de 2-2 was het Die Haghe wat een versnelling hoger schakelde en uitliep naar 5-2 in de 14e minuut. Deze voorsprong werd tot aan het rustsignaal uitgebouwd naar 11-7 met als hoogtepunt een wonderschoon doelpunt van Robin welke kon scoren na een geweldige aktie van Sijmen welke zijn tegenstander volledig het bos instuurde.

Het begin van de 2e helft was er even de scherpte niet en wist GKV tot 11-9 terug te komen. Gelukkig kwam Die Haghe tijdig bij de les en via 14-9 liep het uit naar 18-12 in de 50e minuut. De laatste 10 minuten kwam GKV er werkelijk niet meer aan te pas. Met o.a 4 scores van Bastiaan en 1 van Invaller Jelmer won het redelijk eenvoudig met 24-18.

Komende zaterdag reist de selectie af naar Eindhoven om daar het geheel veranderd Rust Roest te bestrijden.

Doelpuntenmakers: Sijmen 6, Koen 5, Bastiaan 4, Robin 4, Zinzi 2, Suzanne 1, Jill 1 en Jelmer 1.