• Verslag BEP 1 - Die Haghe 1

BEP – DIE HAGHE………in veilige haven

Voor Die Haghe stond er één ding vast, en dat is dat er van BEP gewonnen moest worden om zich veilig te spelen voor behoud in de overgangsklasse. Hoewel het niet gemakkelijk ging is het uiteindelijk wel gelukt en won het met 12-16.

In een zeer warm Purmerend begon BEP met een supersnel begin en binnen de minuut nam het een 2-0 voorsprong en wist Die Haghe dat het aan de bak moest en het niet cadeau zou krijgen. Pas in de 7e minuut was er de eerste score van DIE HAGHE en kwam het in de 12e minuut op gelijke hoogte. Beide teams hadden duidelijk last van de warmte en ondanks dat er weinig wind stond vielen er niet veel doelpunten. Na 15 minuten was het 3-3 en dit bleef tot aan de 25e minuut zo. Langzaam werd Die Haghe wel iets sterker en wist het met 3 sores op rij een voorsprong te nemen welke bij de rust op 5-7 werd gebracht. Direct na de rust, in een gelukkig heerlijk koele kleedkamer, besliste DIE HAGHE de wedstrijd met 2 snelle scores en kwam het geen moment meer in gevaar. In de 59e minuut kwam Cliff in het veld en de coach van BEP gaf hem mee dat hij nog nooit veel gescoord had tegen BEP. Dit was als een rode lap voor een stier, want nog geen minuut later was er een score voor Cliff en even later was hij beslissend bij een volgend doelpunt met een actie naar binnen en Arie in stelling bracht. De wedstrijd was gespeeld en uiteindelijk bij 12-16 afgesloten. En heeft DIE HAGHE zich definitief veilig gespeeld.

Doelpuntenmakers: Arie 7, Rowena 3, Victor 2, Marit, Sijmen, Mark en Cliff allen 1.

BEP 2 – DIE HAGHE 2………met opgeheven hoofd

Voor DIE HAGHE 2 stond er een 4 puntenwedstrijd op het programma tegen het gelijkstaande BEP 2. Bij de Ploeg uit Purmerend stond bijna het eerste team in het veld  waar DIE HAGHE 2 door verschillende omstandigheden juist 4 invallers uit het 3e en de A1 meespeelden. Het lag dus in de lijn van de verwachtingen dat het zeer moeilijk zou gaan worden .

DIE HAGHE 2 moest duidelijk aan elkaar wennen en kwam het moeizaam tot goed opgezette aanvallen en na 10 minuten was het 5-1. Hierna ging het steeds iets beter en kwam het terug tot 5-3. Echter liepen er bij BEP de topschutters uit het eerste en maakten het verschil wat leidde tot 10-3 in de 22e minuut. DIE HAGHE bleef echter knokken en wist voor de rust nog 2 keer te scoren en met 11-5 kon men in de kleedkamer even bijkomen. Erwin (coach) gaf de nodige tips en vooral rustig te blijven en proberen het eigen spel te spelen. Het begin van de 2e helft veranderde er niet veel aan het verschil, alleen wist Die Haghe 2 mee te gaan in het scoren wat in de 46e minuut tot een tussenstand van 16-10 leidde. Dit gaf het vertrouwen en was het Cliff welke zijn ploeg op sleeptouw nam en een werkelijk formidabele 2e helft speelde. Terwijl de topschutters van BEP 2 steeds beter onder controle werden gehouden liep het zelf met hard werken en soms hele mooie aanvallen dichterbij te komen. Met nog 14 minuten te gaan was het inmiddels 17-14 en zat er wellicht een verrassing aan te komen. Dit verschil bleef tot aan de 63e minuut (19-16) maar uiteindelijk stonden de schutters van BEP 2 weer op en werd het uiteindelijk 22-17. Ondanks een grote achterstand bleef men knokken voor een zo goed mogelijk resultaat en verdiend dit team een ZEER GROOT COMPLIMENT.

DOELPUNTENMAKERS: Cliff 7, John 3, Jill 2, Bastiaan 2, Suzanne B, Suzanne H en Zinzi allen 1.