• KIPPIE’S Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 6 (Super zaterdag)

  • Deze keer zal ik alleen een voorbeschouwing doen van Die Haghe, maar dan wel voor 3 teams want zowel Die Haghe 1 als Die Haghe 2 en Die Haghe A1 spelen allen een zeer belangrijke wedstrijd bij en tegen Valto in de Vreeloohal aan de veilingweg 14 in De Lier.

    Die Haghe A1
    Dit team begon de zaalcompetitie met een minieme nederlaag tegen Groen Geel maar de daarop volgend 4 wedstrijden wist het overtuigende overwinningen te boeken. In deze Overgangsklasse staan op dit moment 4 teams met 8 punten aan kop en Die Haghe A1 en Valto A1 zijn daar 2 teams van. Tempo A1 en Groen Geel A1 zijn de andere twee en spelen ook deze speelronde tegen elkaar. Het zou dus zo maar kunnen dat er na deze wedstrijden nog maar 2 koplopers zijn en laten we hopen dat onze jonge kanjers daar 1 van zijn.


    Die Haghe 2
    Het team van coaches Snaphaan en Korporaal begonnen met 3 overwinningen maar maakte een misstap tegen Fortis 2 om vervolgens de laatste wedstrijd weer te winnen. Valto 2 verloor hun wedstrijd tegen Vriendenschaar 2 maar wonnen vorige week van, toen nog de enige koploper, Tilburg 2 en deze staan nu dus op gelijke hoogte. De Tilburgers spelen uit bij HKV 2 en zullen dus wel naar verwachting de punten pakken. Het is dus aan Die Haghe 2 om ook te winnen om samen met hen koploper te blijven.


    Die Haghe 1
    En dan natuurlijk als sluitstuk Die Haghe 1 tegen Valto 1 die gezamenlijk aan kop gaan en zoals het er nu naar uit ziet voor de titel gaan strijden. Beide teams hebben nog geen punt verloren maar het doelsaldo van Valto 1 ligt iets beter +52 tegen +32.  Valto speelt evenals Die Haghe zeer gevarieerd waarbij de Lierse heren iets beter tot scoren komen dan de heren van Die Haghe. Bij de dames is dit precies andersom. Verdedigend ontloopt het elkaar nauwelijks dus denk ik dat dit de belangrijkste factor wordt wie deze wedstrijd naar zich toe gaat trekken. Het zou mij echter niet verbazen wanneer het een gelijkspel wordt maar bij korfbal komt dit niet veel voor. Valto kan als het nodig is fysiek uit de hoek komen maar Die Haghe heeft in eerdere wedstrijden getoond hier goed mee om te kunnen gaan.

    Jullie zullen begrijpen dat alle 3 de teams alle steun kunnen gebruiken en ik roep dan ook iedereen op om richting de Lier te komen. Die Haghe A1 start om 15.35 uur en aansluitend volgen dan Die Haghe 1 en 2.

    BE THERE !!!!