• Die Haghe eenvoudig langs Apollo

• De eerste wedstrijd van de hervatting van de veldcompetitie wist Die Haghe als koploper eenvoudig Apollo uit Heerhugowaard te verslaan. De uitslag van 27-7 geeft dit ook duidelijk aan.

Flitsend
    Die Haghe begon geweldig aan deze wedstrijd om meteen duidelijk te maken dat er voor Appolo weinig te halen zou zijn. Binnen 3 minuten stond het al 4-0 en pas bij 7-1 in de 9e minuut wisten de gasten pas tegen te scoren. De heenwedstrijd verliep tot dit moment ongeveer hetzelfde en ook nu nam de coach van Apollo een time-out om zijn ploeg op het juiste spoor te krijgen. Dit leverde wel de 7-2 op maar daarna was het Die Haghe wat gewoon door ging met de score op te voeren. Na 16 minuten stond het al 14-2 en was de wedstrijd reeds beslist en met 19-3 brak de rust aan.

Wissels
    Bij aanvang van de 2e helft vroeg het publiek zich alleen nog maar af hoe hoog de score zou gaan oplopen. Met deze voorsprong had coach Abbenhuis (DH) een wissel toegepast en ging Die Haghe gewoon door waar het mee was geëindigd. In de 33e minuut was het inmiddels 21-4 en paste Die Haghe nog een wissel toe. Na zo’n 40 minuten gespeeld te hebben was de stand inmiddels 24-5 maar werd het spel aan de kant van de kanaries ineens heel slordig. Natuurlijk zal dit gekomen zijn omdat de concentratie, gezien de stand, wegebde maar een periode van bijna 10 minuten werd er niet aan Haagse zijde gescoord. Verdedigend bleef het wel goed want Apollo kon slechts nog 3 maal scoren daar waar Die Haghe er nog maar 2 wist te maken. Een monsterscore, wat er dus duidelijk in had gezeten, bleef uit maar uiteindelijk met 27-7 werd er gewonnen en blijft het koploper.

Stand
    De medekoplopers Achilles en ZKV wonnen ook en blijft het onderling verschil van 1 en 2 punten hetzelfde. De eerstvolgende wedstrijd is pas op 14 mei en dan staat de topper uit tegen Achilles op het programma.