• Avanti A1 - Die Haghe A1...wat noem je eerst?

 • Ineens is daar dan de laatste wedstrijd van dit seizoen. Op het mooie veld van Avanti ging de A1 voor de 1e plaats in de degradatie poule. Het werd een prima wedstrijd met heerlijke momenten. Op het moment dat ik dit schrijf denk ik, waar begin ik mee?

  - de laatste wedstrijd in het junioren tijdperk van Iloy, Anne, Do en Karlijn?
  - mijn eigen laatste wedstrijd als teambegeleider?
  - de korte come back van onze Levi?
  - de strijd om de 1e plek in deze poule?

  Laat ik dan toch maar gewoon starten met de wedstrijd.

  We kwamen, zoals zo vaak, met 1-0 achter, maar nu waren we snel weer bij de les en had met name Finn het vizier prima op scherp staan. Via de 2-2, 4-4 en 5-5 lopen we voor rust 2 doelpuntjes weg met prima spel, strak verdedigen. De ploeg speelde als team en toonde de wil om te winnen en zo die 1e plek te pakken in de poule.

  Rust 5-7.
  Na de rust een nog scherpere A1 en via de 8-8, 9-9 liepen we met onze dames goals naar een voorsprong van 4 doelpunten. Het was heerlijk om jullie zo lekker te zien ballen, de lach op de bekkies en ervoor gaan, wat kan je als teambegeleider meer wensen?! Het was 5 minuten voor het eind toen Levi na precies 1 jaar blessure ellende zijn rentree mocht maken. Een beetje spanning op zijn gezicht, maar de lach was er en wat was het fijn om hem weer in een geel shirt te zien.  Ik zal niet zeggen dat heel Pijnacker uit z'n dak ging, maar het applaus was groot toen Levi het veld in mocht. Een jaar lang hard werken om deze 5 minuten mee te maken, wat een heerlijk moment voor hem.

  De wedstrijd ging natuurlijk gewoon door en stiekem naderde Avanti toch weer op 2 doelpunten. Maar daar kwam Levi en hij gooide de beslissende treffer er in. De vreugde was groot, voor hem maar ook voor de ploeg. Ik genoot van dit alles, heerlijk mensen. Dan is het tijd en is die laatste wedstrijd ook klaar. Een prima overwinning en 1e (ongeslagen) in de poule, TOP! Een klein kampioen gevoel was er zeker en de medailles van het bestuur werden dan ook vol trots ontvangen. De junioren tijd voor 4 spelers zit er ook op. Iloy, An, Do en Karlijn gaan zich laten zien in de senioren, wat in mijn ogen toch een hele stap is. Jullie mogen terugkijken op een mooie periode in jullie korfbal leventje en ik wens jullie heel veel succes in de senioren

  Het was ook mijn laatste wedstrijd bij de A1, volgend seizoen ben ik bij de selectie. Voor mij gewoon een nieuwe uitdaging. Ik heb 2 heerlijke jaren bij de A1 gehad en kijk er met heel veel plezier op terug. Na het mooie jaar met de A1 van vorig jaar, was het dit jaar echt even wennen met z'n allen, maar uiteindelijk valt alles goed, zijn we beter en sterker geworden zowel mentaal als fysiek. Ik zal natuurlijk de blijvende A1-ners gaan missen, maar geloof me, ik blijf jullie volgen! Daar waar mogelijk zal ik zeker komen kijken.

  Het seizoen is klaar met een langzame start, maar de 3 wedstrijden voor het eind handhaven in de hoofdklasse zaal was een puike prestatie. En niet te vergeten, het winnen van de HKD dagen. Veld weliswaar in de degradatie poule, maar daarin hebben jullie laten zien echt in de hoofdklasse thuis te horen. Daar mogen jullie trots op zijn. een heel seizoen met veel druk spelen is niet makkelijk, maar jullie hebben het geflikt!

  Maurice en Bram bedankt voor het geduld met de ploeg en het vertrouwen en de samenwerking met mij. Alle ouders bedankt voor bereidheid van autorijden, jurytafel bezetten en bardienst te draaien, heel fijn dat ik altijd op jullie kon rekenen. Daphne bedankt voor het wekelijks wassen van alle shirts! Zoe voor de nodige kneed zaken en pleisters.
  Tot slot, de reserves. Zonder jullie kan het ook niet, dus Lisa, Rix, Sean, Daan en Esmee bedankt. Do, An, Karlijn Isabel, Sylvana, Finn, Servais, Lars, Iloy en Levi bedankt voor het leuke en uiteindelijk gewoon uitstekende seizoen. Ik ben trots op jullie allemaal! Veel plezier donderdag, ik zal aan jullie denken als ik met mijn voetjes in de Griekse zee sta. Na 2 seizoenen A1 is mijn schriftje zo goed als vol met alle mooie goals van 2 jaar A1, bedankt mensen.

  Petra