• Die Haghe laat Vitesse kansloos en ligt op koers.

• In de 3e wedstrijd van de voorjaarscompetitie heeft Die Haghe goede zaken gedaan om de doelstelling, promotie naar de Ere-Klasse, te behalen. Het Barendrechtse Vitesse werd volkomen kansloos gelaten. Alleen de nummer 1 van de poule heeft recht op promotie en met 6 punten uit 3 wedstrijden liggen de Kanaries goed op koers.

Wervelwind
    Onder heerlijke weersomstandigheden draaide Die Haghe als een wervelwind om de tegenstander heen en liet zien dat, mocht Vitesse enige aspiratie hebben op de overwinning, er vandaag niets te halen viel. Aanvallend was er zoveel variatie en snelheid dat Vitesse gewoon niet wist wat ze ertegen konden doen en verdedigend gaven de Kanaries zoveel druk dat er bijna geen schot uit de handen van de Barendrechters kwam.

Halverwege de eerste helft stond er dan ook 7-0 op het scorebord en dat was zeker niet geflatteerd. Die Haghe had al ruim dertig doelpogingen gehad, waar Vitesse niet verder kwam dan 12. Met een time-out om de boel te kantelen wist Vitesse tot iets meer schoten te komen, maar moest hoe dan ook toezien dat coaches Niels vd Steuijt en Tim Abbenhuis de tactiek prima voor elkaar hadden. Met een ruststand van 11-1 was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Storm
    De tweede helft ging de wervelwind liggen, maar het bleef stormachtig omdat Vitesse de schroom van zich afgooide en tot meer schoten en doelpunten kwam. Die Haghe bleef de wedstrijd echter volledig controleren en hield de voorsprong van 10 doelpunten vast door gewoon mee te scoren. Pas de laatste 5 minuten liet men de teugels vieren waardoor Vitesse met 4 scores op rij kon profiteren. Het slotakkoord was weer voor Die Haghe en de eindstand van 20-10 was een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Stand
    Eerst weer een week rust om daarna aan de returnwedstrijden te beginnen: uit tegen Vitesse. Die Haghe gaat met 6 uit 3 aan kop, gevolgd door Vitesse met 3 punten, Pernix heeft 2 punten en VEO moet het met 1 punt doen. Wanneer Die Haghe wint en VEO weet bij Pernix te winnen, is de promotie met dan nog 2 wedstrijden te gaan al een feit!