• Voorbeschouwing voorjaarscompetitie speelronde 3

  • De laatste wedstrijd van deze competitie was op 20 april en mede door de zaalfinale en koningsdag speelt men nu dan pas weer speelronde 3 om dan volgende week weer rust te hebben i.v.m. het pinksterweekeinde.

    De stand na 2 wedstrijden is dat Die Haghe aan kop gaat met 1 punt voorsprong op de tegenstander van deze speelronde, het welbekende Vitesse uit Barendrecht. In de zaal bleek Die Haghe de beste papieren te hebben en dus zal het Oranje-Zwarte team gebrand zijn op revanche en een goed resultaat te behalen en zo op gelijke hoogte te willen komen. Die Haghe daarentegen kan met een overwinning goede zakendoen en een grotere voorsprong nemen. Voor beide teams geldt dus dat de speelwijze bekend zal zijn en wie kan daar het juiste antwoord op vinden. Aan de kant van Vitesse zijn Stefan van Helden en Sander den Ouden aan de kant van de heren die tot nu toe de meeste doelpunten voor hun rekening namen en ook Demi van Nugteren scoorde lekker mee. De overige spelers wisten met een aantal doelpunten ook belangrijk te zijn. Aan de kant van Die Haghe ligt het scorend vermogen gewoon verdeeld over alle spelers en dat is dan ook de sterke kant. Verdedigend heeft men het ook tijdens deze veldcompetitie weer op orde. Ervan uitgaande dat dit nu ook weer het geval zal zijn verwacht is wel een overwinning voor Die Haghe.

    Die Haghe 2 staat na vorige week de inhaalronde uit bij KCC te hebben gewonnen er ook goed voor met 2 winstpartijen. Deze speelronde komt het altijd lastige Nieuwerkerk 2 op bezoek en deze verloor vorige week nipt van Avanti 2 Onze kanjers speelde tegen KCC een wedstrijd met 3 gezichten. Tot aan de 15e minuut leek er niets aan de hand en had het een ruime voorsprong opgebouwd maar speelde vervolgens een minder deel van de 1e helft waardoor het met rust nog maar 1 verschil was. Gedurende de 2e helft bleef het door om en om scores lang spannend maar de laatste periode was het weer Die Haghe wat ineens weer de flow te pakken had en alsnog met 5 verschil won. De nummers 1 en 2 blijven in de Ereklasse dus winst is erg welkom en zal een hoop rust geven voor het vervolg van de competitie.

    De weersvoorspellingen zijn op het moment van schrijven dusdanig dat zonnebrand geen overbodige luxe zal zijn.

    Iedereen weer veel succes en plezier.