• Die Haghe bij (wind)vlagen goed

• Voor de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie kwam het Leidse Pernix op bezoek aan de Haagse Baambruggestraat.  Net als vorige wedstrijd viel er een forse wind te trotseren, ditmaal met veel koudere temperaturen en af en toe een spat regen.

Wisselvallig
    Door de weersomstandigheden was vooraf al duidelijk dat het moeilijk werd om een heerlijke wedstrijd op de mat te leggen. Zowel spelers als publiek moesten de kou weerstaan en alleen een hartverwarmende instelling om er het beste van te maken, zou dit kunnen goedmaken. Pernix begon hier als eerste mee door al in de 1e minuut te scoren waarna Die Haghe de mogelijkheid op de gelijkmaker vanaf de strafworpstip liet liggen. Beide teams zagen veel aanvallen mislukken omdat de wind de bal ving en hem meestal ver over de korf blies. Toch wist Die Haghe in de 8e minuut op 2-1 te komen. Pernix miste vervolgens 2 strafworpen, maar kon in de 15e minuut door een vrije worp toch weer op 2-2 komen. Die Haghe kreeg iets meer grip op het weer en nam 6 minuten voor rust een 5-3 voorsprong. Pernix kwam weer langszij, maar vlak voor het rustsignaal kwam Die Haghe op 6-5 voor.

Sterk begin
    De 2e helft liet Die Haghe zien toch wel de betere ploeg te zijn. Na de gelijkmaker van Pernix liet het met vlagen goed en geduldig aanvalsspel zien. Met 4 scores op rij was het in de 37e minuut 10-6 en leek de wedstrijd beslist. Pernix liet zich niet uit het veld slaan en sloop naderbij tot 11-9, maar daarna gaf Die Haghe weer gas en trok de uiteindelijke winst met 13-10 naar zich toe.

Stand
    Door deze winst en het gelijke spel tussen Vitesse en Veo staat Die Haghe aan kop gevolgd door Vitesse met 1 punt minder. Veo staat daar weer 1 punt achter en Pernix sluit de rij. De volgende wedstrijd is pas weer op 11 mei en dan komt Vitesse op bezoek.