• Die Haghe wint eerste wedstrijd voorjaarscompetitie

• Na het zo succesvolle zaalseizoen moest Die Haghe zich nu weer gaan richten op het 2e deel van de veldcompetitie. Door de nieuwe opzet wordt dit nu de voorjaarscompetitie genoemd.  Coaches Niels van der Steuijt en Tim Abbenhuis hebben maar één doelstelling: eindigen als nummer 1 en promoveren naar de ERE-Klasse volgend seizoen. In deze poule speelt Die Haghe tegen VEO, Pernix en Vitesse en er zijn zeker mogelijkheden om die doelstelling te bereiken.

Winderig
    Voor de eerste wedstrijd gingen de Kanaries op bezoek bij VEO in sportpark Westvliet, Voorburg. Oude bekenden, want 2 jaar terug speelde ze nog een 2-luik tegen elkaar voor promotie in de zaalcompetitie. Toen wonnen beide teams 1 keer, maar promoveerde Die Haghe dankzij een beter onderling resultaat. Een hernieuwde kennismaking dus onder lekkere temperaturen en een fikse wind. Met dat laatste had iedereen het lastig en de doelpunten waren dan ook erg schaars. Pas na 5 minuten viel het eerste doelpunt en nog 5 minuten later het tweede. Beide van Die Haghe, dat dan weer wel. Daarna werden de rollen omgedraaid en trok VEO binnen 2 minuten de stand weer gelijk. Tot aan de 25e minuut bleek VEO beter met de kansen om te gaan, want na de 2-3 boog het de stand naar 5-3 en moest Die Haghe antwoorden. Dit deden ze dan ook en bij rust was de stand weer gelijk 5-5.

Overhand
    Die Haghe nam de tweede helft het heft in handen met veel lange aanvallen en doelpogingen, maar het kwam pas in de 36e minuut op een 5-6 voorsprong. VEO bleef echter doorgaan, geduldig tot kansen komen en nam de leiding: 7-6. Dat was het sein voor Die Haghe om wat wissels toe te passen. Met 8-8 kwam Sander Snaphaan erin en die wist zijn slag te slaan met 2 scores: 8-10. Nu kreeg Die Haghe meer grip op de wedstrijd en ging ook meer ballen onderscheppen. Pas 2 minuten voor tijd naderde VEO tot op 1 doelpunt via een strafworp, maar Die Haghe gooide in de laatste minuut het slot op de deur door een slim genomen vrije worp die door Kirsten van Koert werd benut. Zo won Die Haghe de belangrijke eerste wedstrijd met 9-11.

Stand
    Ook de andere wedstrijd tussen Pernix en Vitesse leverde weinig scores op en werd pas vlak voor tijd door Vitesse gewonnen met 10-11. Door de zaalfinale zijn er komend weekeinde geen competitiewedstrijden. Pas de week erop speelt Die Haghe thuis tegen Pernix.

Foto’s
    Fotograaf Olaf Otten van SportSnap was van de partij om de wedstrijd in beeld te brengen. Zijn foto’s kun je bewonderen en voor een kleine bijdrage bestellen via: https://www.sportsnap.nl/korfbal/veo-die-haghe-2/